Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Чи чекати на «пекельну» ніч? З’явилися тривожні прогнози щодо нового масованого удару вночі
    • Спите біля вікна: тоді не дивуйтеся, чому щоранку ледве підводитеся
    • Чоловік прожив 30 років із запальничкою у шлунку — вона досі працювала
    • Археологи знайшли під водою посуд, якому понад 900 років: він навіть не змінився
    • ПФУ нараховує “борги” пенсіонерам заднім числом: кого зобов’яжуть повернути виплати
    • Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки
    • Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто
    • Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Погані новини уповільнюють метаболізм і провокують набір ваги, — нейробіолог

    Погані новини уповільнюють метаболізм і провокують набір ваги, — нейробіолог

    Романчук МиколаРоманчук Микола23 Вересня 2024, 11:163 Mins Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Доктор філософії Ліза Фельдман Барретт припускає зв’язок між впливом негативних новин і змінами метаболізму. Вона говорить, що стан невизначеності, викликаний негативними новинами, може істотно вплинути на наш метаболізм. Постійне прослуховування негативних новин може дійсно мати вплив на наш добробут і здоров’я. Люди, які вважають за краще не дивитися новини, ненавмисно, приносять користь своєму здоров’ю. Про це пише Hola.

    Фото: yanalya/Freepik

    Ліза Фельдман Барретт є головним науковим співробітником Центру права, мозку та поведінки і входить до 0,1% найбільш цитованих учених у світі за її новаторські дослідження в галузі психології та нейронауки. Вона вважає, що такі проблеми, як крадіжки, шахрайство, конфлікти, політична нестабільність, економічні спади та екологічні кризи, безпосередньо впливають на якість нашого життя і стан здоров’я.

    Фельдман Барретт заявила, що основна роль мозку — забезпечувати виживання організму шляхом проведення “бюджетування тіла” для оцінювання сукупного впливу стресорів, з якими ми стикаємося щодня.

    “Якщо бюджет вашого тіла вже виснажений обставинами життя — такими як фізична хвороба, фінансові труднощі, гормональні сплески або просто брак сну чи фізичних вправ — ваш мозок стає більш вразливим для стресу всіх видів. Ви можете в кінцевому підсумку відчути себе повністю розбитими”, — каже вона, згідно з Harvard Business Review.

    Дивитися новини під час їжі — табу

    Фото: pexels.com

    Вона також зазначає, що дослідження показало, що соціальний стрес додає 104 калорії до їжі. “Якщо це відбувається щодня, це 11 фунтів на рік! Ба більше, якщо ви їсте корисні ненасичені жири, наприклад, ті, що містяться в горіхах, протягом одного дня після стресу, ваш організм засвоює ці продукти так, наче вони наповнені поганими жирами”.

    За даними Harvard Business Review, Барретт зазначає, що у своєму дослідженні “вона змогла стимулювати викид кортизолу у випробовуваних, тонко натякаючи тоном голосу або поведінкою, що їх оцінюють негативно (по суті, створюючи мікрострес)”.

    Вплив негативних новин може змінити сприйняття реальності та створити постійний стан гіперпильності. Цей надмірний вплив інформації, здебільшого через соціальні мережі та інші джерела, може призвести до всеосяжного емоційного виснаження, незалежно від обставин. Вживання їжі під час перегляду негативних новин може призвести до збільшення щоденного споживання калорій, що загрожує збільшенням ваги.

    Фото: Daily Mail

    Споживання негативних новин не лише впливає на нервову систему, а й на обмін речовин. “Невизначеність породжує неприємний стан фізіологічного збудження, який більшість людей, особливо в західних культурах, називають тривогою”, — зазначає експерт.

    Барретт додає, що “стрес протягом двох годин після їжі змушує мозок і тіло переробляти те, що ви їсте, таким чином, що до їжі додається еквівалент 104 калорій. Якщо це відбувається щодня, то ви зможете додати близько половини додаткового кілограма на місяць”.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    здоров'я метаболізм нейробіолог погані новини
    She Womo
    Останні новини
    05 Грудня

    Чи чекати на «пекельну» ніч? З’явилися тривожні прогнози щодо нового масованого удару вночі

    23:10

    Спите біля вікна: тоді не дивуйтеся, чому щоранку ледве підводитеся

    22:43

    Чоловік прожив 30 років із запальничкою у шлунку — вона досі працювала

    22:40

    Археологи знайшли під водою посуд, якому понад 900 років: він навіть не змінився

    22:36

    ПФУ нараховує “борги” пенсіонерам заднім числом: кого зобов’яжуть повернути виплати

    22:34

    Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки

    22:29

    Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто

    22:14

    Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі

    22:12

    Зеленський вивів Єрмака зі складу Ставки та РНБО

    22:05

    Кожен може “пробити” себе в реєстрі: як дізнатися про борги за комуналку та кредити в Україні

    22:00
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.