М’ясо – ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м’ясо є максимально корисним.
Який вид м’яса рекомендується обмежувати або уникати щодня через його потенційний негативний вплив на здоров’я, розповіли в Marca.
Оброблене м’ясо
Оброблене м’ясо, таке як ковбаси, бекон, шинка та нарізка, є одними з найбільш нерекомендованих експертами. Цього виду продукту треба уникати і вживати його якомога менше. Ці продукти, як правило, містять високий рівень натрію, консервантів і хімічних добавок, які можуть бути пов’язані з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, діабету.

Червоне м’ясо
Надмірне споживання червоного м’яса, наприклад яловичини, свинини і баранини, також небезпечне. Хоча це м’ясо може бути частиною збалансованої дієти в помірних кількостях, дослідження пов’язують високе споживання з підвищеним ризиком хронічних захворювань, включно з хворобами серця.
Рекомендується обмежити споживання кількома разами на тиждень і вибирати нежирні шматки червоного м’яса
М’ясо з високим вмістом жиру
М’ясо, яке містить високий рівень насиченого жиру, наприклад, деякі жирні шматки свинини або яловичини (наприклад, ребра або черевце), слід споживати в помірних кількостях. Насичені жири можуть підвищувати рівень ЛПНЩ (“поганого”) холестерину в крові, таким чином збільшуючи ризик серцевих захворювань.
Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

