Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші
    • Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині
    • У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю
    • В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят
    • НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають
    • Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня
    • Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото
    • Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Назвали овоч, що знижує ризик раку та серцевих захворювань

    Назвали овоч, що знижує ризик раку та серцевих захворювань

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина15 Жовтня 2024, 12:302 Mins Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Вчені з Семфордського університету з’ясували, що вживання моркви тричі на тиждень значно підвищує рівень каротиноїдів у шкірці. Ці речовини знижують ризик розвитку раку і серцевих захворювань.

    Про це повідомляє Health News із посиланням на онлайн-платформу NUTRITION 2024, де результати дослідження будуть опубліковані з першого по друге липня.

    В експерименті взяли участь 60 молодих людей. Їх розділили на три групи. Протягом чотирьох тижнів перша група перекушувала шматочками яблук сорту Гренні Сміт (контрольна група), друга – молодою морквою (в кількості, що дорівнює 100 грамам на порцію). Третя група приймала полівітамінну добавку, що містить бета-каротин, а четвертій групі було доручено їсти молоду моркву і одночасно вживати вітамінний комплекс.

    До і після експерименту вчені оцінювали рівень каротиноїдів в шкірі кожного добровольця. Каротиноїди — це фітонутрієнти, які надають червоний, помаранчевий і жовтий кольори багатьом фруктам і овочам. Більш високий рівень каротиноїдів в організмі, який передбачає активне споживання яскравої рослинної їжі, корелює з підвищенням антиоксидантного захисту, зниженням ризику серцевих захворювань і деяких видів раку, а також поліпшенням здоров’я шкіри та імунної функції.

    Результати показали, що три порції дитячої моркви на тиждень в якості перекусу сприяли значному збільшенню концентрації каротиноїдів в шкірці. Поєднання моркви з полівітамінами ще більше підвищило рівень цих фітонутрієнтів.

    Вчені прийшли до висновку, що правильні харчові звички ефективно забезпечують організм життєво важливими поживними речовинами і покращують здоров’я. Згідно з результатами дослідження, для зниження ризику розвитку раку і серцево-судинних захворювань можна внести невелику зміну в свій раціон – збільшити споживання моркви і вибрати добавки для посилення ефекту.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    вчені овоч
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші

    17:26

    Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині

    17:23

    У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю

    17:20

    В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят

    17:02

    НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають

    16:56

    Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня

    16:54

    Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото

    16:50

    Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI

    16:46

    Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери

    16:43

    Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини

    16:38
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.