Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Користувачів Android просять терміново оновити свої пристрої: що сталося
    • Вчені б’ють на сполох: сонячний суперспалах підняв радіацію до рекорду за 20 років
    • Ухилянтів чекає новий вал “репресій”: хочуть максимально ускладнити життя
    • Принц Гаррі пожартував про Трампа та дорікнув американцям на телебаченні США
    • Банки посилили правила фінмоніторингу: які перекази масово перевіряють
    • У The Economist розкрили, що має зробити Європа, аби врятувати Україну
    • Україна отримує мільярди, але не відчує їх: старі борги “зжирають” транш МВФ
    • Правила бронювання змінено: хто тепер не підлягає мобілізації
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Лікарі пояснили, чому небезпечно розігрівати рис повторно

    Лікарі пояснили, чому небезпечно розігрівати рис повторно

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина01 Вересня 2025, 22:261 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Якщо варений рис залишається стояти при кімнатній температурі занадто довго, бактерія Bacillus cereus в ньому виробляє термостійкі токсини. В результаті ви буквально можете отруїтися рисом при повторному його розігріванні.

    Сирий рис часто містить бактерію Bacillus cereus. Вона утворює спори, які витримують нагрівання і приготування їжі. За словами Дженніфер Дж. Куінлан, доктора філософії, мікробіолога харчових продуктів і професора кафедри нутриціології Університету Дрекселя у Філадельфії, високі температури можуть «розбудити» ці спори. Коли варений рис зберігається при кімнатній температурі, активовані спори можуть прорости і виробляти термостійкі токсини. Тому повторно розігрівати рис небезпечно, якщо він кілька годин перебував у кімнаті, а не в холодильнику.

    Найкраще вживати рис відразу після його приготування або швидко охолодити його до -15,5 градусів за Цельсієм або нижче. У цьому випадку його можна буде з’їсти протягом декількох днів: зазвичай це чотири доби.

    Матеріали новинного характеру не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед прийняттям рішення проконсультуйтеся з фахівцем.

    Джерело: Verywell Health

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    лікарі
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Користувачів Android просять терміново оновити свої пристрої: що сталося

    13:30

    Вчені б’ють на сполох: сонячний суперспалах підняв радіацію до рекорду за 20 років

    13:27

    Ухилянтів чекає новий вал “репресій”: хочуть максимально ускладнити життя

    13:23

    Принц Гаррі пожартував про Трампа та дорікнув американцям на телебаченні США

    13:16

    Банки посилили правила фінмоніторингу: які перекази масово перевіряють

    13:13

    У The Economist розкрили, що має зробити Європа, аби врятувати Україну

    13:09

    Україна отримує мільярди, але не відчує їх: старі борги “зжирають” транш МВФ

    13:00

    Правила бронювання змінено: хто тепер не підлягає мобілізації

    12:49

    Москва піднімає ставки: The Hill розкриває нову стратегію Путіна у війні

    12:36

    Жах на Київщині: мати живцем спалила власного сина — подробиці справи

    12:24
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.