Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші
    • Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині
    • У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю
    • В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят
    • НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають
    • Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня
    • Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото
    • Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Експерти назвали цитрус, що зупиняє рак: в чому його секрет

    Експерти назвали цитрус, що зупиняє рак: в чому його секрет

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій11 Вересня 2024, 13:231 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Кумкват, також відомий як “золотий апельсин” або “декоративний мандарин”, вирізняється багатим вітамінно-мінеральним складом і високим вмістом флавоноїдів, які підвищують захист організму від канцерогенів. Турецькі лікарі назвали цей фрукт одним з найефективніших для профілактики раку.

    В Україні кумкват здебільшого продають у консервованому вигляді, проте навіть у вигляді варення чи цукатів він зберігає частину своїх корисних властивостей.

    Ціни на кумкват, Главком
    Ціни на кумкват, Главком

    З усіх цитрусових кумкват найкраще допомагає у профілактиці раку і навіть може уповільнити його розвиток, завдяки вмісту вітаміну С і антиоксидантів-флавоноїдів. Крім того, кумкват багатий на кальцій, який зміцнює кістки, покращує стан шкіри та допомагає позбутися пігментних плям.

    Він також сприяє травленню, розганяє метаболізм і очищає кишечник. Ефірні масла, що містяться у шкірці, допомагають боротися із симптомами застуди і зміцнюють імунітет.

    Кумкват рекомендують їсти разом зі шкіркою. Найкраще його заготовлювати в сушеному вигляді, а також можна варити джеми і варення. Хоча частина корисних речовин втрачається під час термічної обробки, таке варення все одно залишається корисним і за властивостями нагадує малинове.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    вчені рак цитрус
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші

    17:26

    Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині

    17:23

    У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю

    17:20

    В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят

    17:02

    НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають

    16:56

    Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня

    16:54

    Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото

    16:50

    Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI

    16:46

    Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери

    16:43

    Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини

    16:38
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.