Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Зустріч Зеленського і Трампа: у Європі не знають, чого очікувати
    • Ви будете здивовані: назвали професії в Україні, які точно не замінить штучний інтелект
    • Сибіга пояснив, навіщо росіяни сьогодні вгатили по Україні
    • Українців чекає нова “мінімалка”: скільки платитимуть уже з 2026 року
    • Путін несподівано визнав перевагу України, і зробив це публічно
    • Що відбувається із Сонцем наприкінці грудня: свіжий прогноз учених
    • Як знизити холестерин без ліків: лікарі назвали 4 види перекусів, що рятують судини
    • Камбоджа і Таїланд домовилися про негайне припинення вогню: що відомо
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Дієтологи назвали один вид кисломолочного сиру, який не можна їсти

    Дієтологи назвали один вид кисломолочного сиру, який не можна їсти

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина14 Жовтня 2024, 09:231 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Кисломолочні продукти – чудовий додаток до раціону, можна сказати, його основа, якщо немає протипоказань. Напркилад кисломолочний сир: він підійде для сніданку, дієтичних десертів і не тільки. Є лише один вид сиру, який лікарі радять оминати.

    Зокрема лікарі рекомендують не їсти знежирений сир. Це помилково вважати його кориснішим.

    З одного боку, в жирному та знежиреному сирі є майже ті самі компоненти: білок з високою біодоступністю, фосфор для здоров’я нігтів, зубів та нервової системи, селену для щитоподібної залози та інших мікро- та макроелементів.

    Є лише одне, але дуже критичне «але».

    У знежиреному сирі майже немає вітамінів А та В. Без цих жиророзчинних вітамінів уповільнюється засвоєння кальцію. Тобто він не встигне навіть засвоїтися в організмі.

    Крім того, в знежиреному сирі білка все ж менше, як і фосфоліпідів лецитину та кефаліну, які потрібні для формування клітинних мембран та передачі нервових імпульсів.

    Який відсоток жирності вибирати – 2%, 5% або 9% жирності – залежить від смаків та переваг.

    Сир із меншою жирністю підійде як самостійна страва, а з сиру 9% жирності виходить незрівнянна випічка. 

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    дієтолог сыр
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Зустріч Зеленського і Трампа: у Європі не знають, чого очікувати

    12:21

    Ви будете здивовані: назвали професії в Україні, які точно не замінить штучний інтелект

    12:07

    Сибіга пояснив, навіщо росіяни сьогодні вгатили по Україні

    12:06

    Українців чекає нова “мінімалка”: скільки платитимуть уже з 2026 року

    11:54

    Путін несподівано визнав перевагу України, і зробив це публічно

    11:45

    Що відбувається із Сонцем наприкінці грудня: свіжий прогноз учених

    11:37

    Як знизити холестерин без ліків: лікарі назвали 4 види перекусів, що рятують судини

    11:25

    Камбоджа і Таїланд домовилися про негайне припинення вогню: що відомо

    11:20

    В Україні різко знизилась кількість проданих ялинок: де найбільше дерев

    11:18

    Масштабна атака занурила Київ у холод і темряву: третина міста без тепла та світла

    09:43
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.