Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Чи чекати на «пекельну» ніч? З’явилися тривожні прогнози щодо нового масованого удару вночі
    • Спите біля вікна: тоді не дивуйтеся, чому щоранку ледве підводитеся
    • Чоловік прожив 30 років із запальничкою у шлунку — вона досі працювала
    • Археологи знайшли під водою посуд, якому понад 900 років: він навіть не змінився
    • ПФУ нараховує “борги” пенсіонерам заднім числом: кого зобов’яжуть повернути виплати
    • Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки
    • Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто
    • Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Дієтологи назвали 5 “поганих” продуктів, які корисні для вашого серця

    Дієтологи назвали 5 “поганих” продуктів, які корисні для вашого серця

    Романчук МиколаРоманчук Микола02 Лютого 2025, 22:223 Mins Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Коли йдеться про харчування для здоров’я серця, не завжди одні продукти “погані”, а інші “хороші”. Так, наприклад, насичені жири дехто вважає “поганими”, бо їхній надлишок може підвищити рівень холестерину і загальний ризик серцевих захворювань. Однак, як пише дієтологиня Дебора Мерфі у статті для Eatingwell, такі “шкідливі” жири не потрібно повністю виключати. Адже багато продуктів з високим вмістом жирів містять інші необхідні поживні речовини, які можуть сприяти здоров’ю серця.

    Експерти в статті назвали п’ять “поганих” продуктів, які насправді потрібно їсти, щоб поліпшити здоров’я серця, на думку експертів.

    1. Олії з насіння

    Як каже дієтологиня Олександра Касперо, нещодавній великий метааналіз показав, що заміна деяких насичених жирів на поліненасичені (наприклад, олії з насіння) пов’язана зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань і діабету 2 типу.

    Як зазначає доктор Даріуш Мозаффаріан, під час досліджень різні олії порівнювали одна з одною, і виявилося, що олії з насіння (наприклад, рапсова) демонструють хороші результати, коли йдеться про здоров’я серця, навіть порівняно з оливковою олією.

    2. Цільножирові молочні продукти

    Нові дослідження показують, що зв’язок між цільножировими молочними продуктами і ризиком серцевих захворювань не такий очевидний, як вважалося раніше. Крім того, дослідження засвідчили, що ті, хто отримує насичені жири з сиру, йогурту або риби, а не з яловичини або вершкового масла, менш схильні до серцевих захворювань.

    Зокрема, дослідження показують, що йогурт і кисломолочні продукти мають тісний зв’язок із нижчим рівнем серцевих захворювань.

    3. Цілісні яйця

    Експерти сходяться на думці, що повністю відмовлятися від яєць не варто. Американська асоціація кардіологів стверджує, що на день можна з’їдати від 1 до 2 цілих яєць. Це пояснюється тим, що в більшості досліджень, присвячених вивченню споживання яєць і здоров’я серця, відмічається або зниження ризику, або відсутність зв’язку між вживанням яєць і факторами ризику серцевих захворювань, якщо вони є частиною загальної схеми здорового харчування.

    4. Жирна заправка для салату

    Жир – важливий фактор у наданні салату смаку, і уникати його не варто. Насправді, більшість знежирених заправок містять більше цукру для посилення смаку. Жир у салатній заправці також допомагає краще засвоювати жиророзчинні вітаміни, що містяться в салаті, такі як вітаміни A, E, D і K.

    Крім того, якщо вживання невеликої кількості насичених жирів у заправці означає, що ви їсте овочі – компроміс того вартий. Дослідження показали, що у тих, хто їсть більше клітковини (з таких продуктів, як салати), ризик серцевих захворювань нижчий.

    5. Темний шоколад

    “Шоколад, особливо темний, містить флаваноли, тип антиоксидантів, які можуть сприяти підвищенню кров’яного тиску і загальному здоров’ю серця”, – каже Бет Старк, RDN, LDN, дипломований дієтолог. “Наприклад, флаваноли в темному шоколаді допомагають розширити і розслабити кровоносні судини, що збільшує кровотік і може знизити кров’яний тиск”.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    дієтологи корисні продукти
    She Womo
    Останні новини
    05 Грудня

    Чи чекати на «пекельну» ніч? З’явилися тривожні прогнози щодо нового масованого удару вночі

    23:10

    Спите біля вікна: тоді не дивуйтеся, чому щоранку ледве підводитеся

    22:43

    Чоловік прожив 30 років із запальничкою у шлунку — вона досі працювала

    22:40

    Археологи знайшли під водою посуд, якому понад 900 років: він навіть не змінився

    22:36

    ПФУ нараховує “борги” пенсіонерам заднім числом: кого зобов’яжуть повернути виплати

    22:34

    Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки

    22:29

    Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто

    22:14

    Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі

    22:12

    Зеленський вивів Єрмака зі складу Ставки та РНБО

    22:05

    Кожен може “пробити” себе в реєстрі: як дізнатися про борги за комуналку та кредити в Україні

    22:00
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.