• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • США вперше за 17 років розмістили ядерну зброю у Великій Британії
    • Мобілізація після 60: як тепер можуть служити літні чоловіки
    • Пенсія в Україні не покриває базові потреби: скільки насправді потрібно літнім людям
    • В Україні назвали найпопулярніші нові авто 2025 року
    • Росія поширила фейк про мародерство після обстрілу Києва
    • Росія відкрила новий напрямок наступу на Харківщині
    • Міністр фінансів США закликав Європу запровадити мита проти Росії
    • Вчені пояснили, чому в Україні різко зросла кількість сарани
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Без цукру, але солодкий: швейцарські вчені створили новий вид шоколаду

    Без цукру, але солодкий: швейцарські вчені створили новий вид шоколаду

    Ольга СтепановаОльга Степанова24 Травня 2024, 18:232 хвилини на читання Новини зоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Швейцарські вчені винайшли абсолютно новий вид шоколаду, який зроблений з так званого “како-желе”, пише New Atlas.

    У цій новій суміші вчені використовували більше плодів какао, що зробило шоколад кориснішим та екологічно безпечнішим.

    Як відомо, шоколад виготовляється з какао-бобів, які змішуються з невеликою кількістю м’якоті плоду. Після какао-масу змішують із цукром, сухим молоком та іншими інгредієнтами. Кількість цукру залежить від того, наскільки темний шоколад.

    Присутність цукру в шоколаді означає, що готовий продукт не можна назвати надто корисним.

    Новий же рецепт шоколаду від дослідників з ETH Zurich може стати вирішенням наявної проблеми. Вся суть полягає у використанні більшої кількості вмісту стручків какао. Науковці вирішили використати, а не викидати м’якоть плоду та внутрішню оболонку лушпиння, яка називається ендокарпій. Усе це змішали, щоб отримати вищезгадане “какао-желе”, яке вийшло настільки солодким, що може повністю замінити цукор у більшості рецептів шоколаду.

    Щоправда, дослідникам довелося витратити деякий час на пошук правильної комбінації інгредієнтів. Велика кількість какао-желе зробила шоколад грудкуватим, але менша кількість означала, що шоколад буде недостатньо солодким.

    Команда зупинила свій вибір на рецепті, який містить до 20% какао-желе, що було таким самим солодким, як наявний темний шоколад, згідно зі сліпими дегустаційними тестами.

    В отриманому шоколаді також містилося на 20% більше клітковини, а також на 30% менше насичених жирів, ніж у середньому європейському темному шоколаді.

    Щоправда, перш ніж новий шоколад з’явиться на полицях у магазинах, знадобиться модернізувати інфраструктуру виробництва. Наприклад, фермерам, які вирощують какао, знадобиться обладнання для сушіння матеріалів для виготовлення желе. Виробники ж шоколаду повинні будуть мати можливість включити какао-желе у свої робочі процеси.

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    вчені цукор шоколад

    Читайте також

    Вчені виявили зміни в очах після вакцини Pfizer проти Covid-19

    Троє батьків – одна дитина: у Британії зʼявилися перші “генетично захищені” малюки

    Магнітна буря 21 липня: чи буде сьогодні удар із космосу

    Останні новини
    21 Липня

    США вперше за 17 років розмістили ядерну зброю у Великій Британії

    21:38

    Мобілізація після 60: як тепер можуть служити літні чоловіки

    21:32

    Пенсія в Україні не покриває базові потреби: скільки насправді потрібно літнім людям

    21:26

    В Україні назвали найпопулярніші нові авто 2025 року

    21:06

    Росія поширила фейк про мародерство після обстрілу Києва

    21:03

    Росія відкрила новий напрямок наступу на Харківщині

    20:33

    Міністр фінансів США закликав Європу запровадити мита проти Росії

    20:21

    Вчені пояснили, чому в Україні різко зросла кількість сарани

    20:15

    В Україні понад 50 тисяч чоловіків втратили бронювання після відрахування з університетів

    20:05

    Вчені виявили зміни в очах після вакцини Pfizer проти Covid-19

    19:53
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.