• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • ШІ у повсякденному житті: що нас чекає найближчими роками
    • У Росії розбився вертоліт МІ-8: є жертви
    • Лікарі пояснили, чому жінки частіше хворіють на розлади харчової поведінки
    • Нічний обстріл: Зеленський назвав головну мішень
    • ТОП-10 базових речей на літо 2025
    • Окупанти б’ють по логістиці ЗСУ: гаряче на Покровському напрямку
    • Соковиті та хрумкі: секрети щедрого врожаю огірків просто з грядки
    • Гібриди повертаються в моду: чому дедалі більше українців обирають гібридні авто
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Популярне дієтичне м’ясо призводить до раку: ми всі його купуємо

    Популярне дієтичне м’ясо призводить до раку: ми всі його купуємо

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина21 Травня 2025, 15:231 хвилина на читання Новини зоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Нове дослідження італійських вчених виявило, що споживання курятини асоційовано з вищим ризиком онкологічних захворювань.

    Про це повідомляє в Instagram лікарь гастроентеролог та терапевт Євгенія Белінська.

    Що відомо про дослідження вчених

    Вчені повідомили, що вживання більше, ніж 300 грамів на тиждень асоційовано з вищим ризиком онкологічних захворювань шлункового кишечного тракту( в 2, 27 рази).

    Раніше це м’ясо вважалося цілком безпечним. Зараз при вирощуванні курей застосовується багато антибіотиків та гормонів. За словами вчених, продукт перегрівається під час приготуванні і це призводить до онкології.

    Що робити з курятиною, чи варто відмовлятися?

    Євгенія Белінська не радить панікувати, бо зазвичай буває, що спочатку інформація опублікована, а через якийсь час її можуть спростувати.

    Лікар радить вибирати органічну курку, готувати її при помірних температурах, тобто варити, тушкувати, запікати при температурі не більше 140 градусів.

    Також треба додавати в раціон інші білки, наприклад, індичку, рибу, бобові, тофу.

    “Не робіть курку королевою раціону”, – порадила експертка.

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    дієтолог

    Коментування закрито

    Читайте також

    Лікарі пояснили, чому жінки частіше хворіють на розлади харчової поведінки

    Огіркова маска для обличчя: що дає і як зробити правильно

    Лайфхаки для контролю артеріального тиску: як зберегти серце здоровим

    Останні новини
    Сьогодні

    ШІ у повсякденному житті: що нас чекає найближчими роками

    13:00

    У Росії розбився вертоліт МІ-8: є жертви

    12:48

    Лікарі пояснили, чому жінки частіше хворіють на розлади харчової поведінки

    12:36

    Нічний обстріл: Зеленський назвав головну мішень

    12:24

    ТОП-10 базових речей на літо 2025

    12:12

    Окупанти б’ють по логістиці ЗСУ: гаряче на Покровському напрямку

    12:00

    Соковиті та хрумкі: секрети щедрого врожаю огірків просто з грядки

    11:47

    Гібриди повертаються в моду: чому дедалі більше українців обирають гібридні авто

    11:42

    Авіація Росії на межі краху: санкції вбивають галузь — половина літаків простоює

    11:28

    Тиск «стрибає»? 7 щоденних звичок, які змусять його заспокоїтись

    11:15
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.