Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Вчені з’ясували, чому мозок «вигорає» від соцмереж
    • Хмельниччина після атаки РФ: частина області без світла
    • Путін поширює фейковий наратив про «руйнування» лінії фронту в Україні
    • Грем поділився з Трампом секретами тиску на Путіна
    • Українцям пояснили, як зарплата впливає на броню: нові ліміти з січня
    • ТОП-5 простих способів зменшити витрату пального взимку
    • Депозити vs ОВДП: куди українці вкладають свої гроші
    • Нові смартфони навчаться визначати ваш настрій: як це працює
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Популярне дієтичне м’ясо призводить до раку: ми всі його купуємо

    Популярне дієтичне м’ясо призводить до раку: ми всі його купуємо

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина21 Травня 2025, 15:231 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Нове дослідження італійських вчених виявило, що споживання курятини асоційовано з вищим ризиком онкологічних захворювань.

    Про це повідомляє в Instagram лікарь гастроентеролог та терапевт Євгенія Белінська.

    Що відомо про дослідження вчених

    Вчені повідомили, що вживання більше, ніж 300 грамів на тиждень асоційовано з вищим ризиком онкологічних захворювань шлункового кишечного тракту( в 2, 27 рази).

    Раніше це м’ясо вважалося цілком безпечним. Зараз при вирощуванні курей застосовується багато антибіотиків та гормонів. За словами вчених, продукт перегрівається під час приготуванні і це призводить до онкології.

    Що робити з курятиною, чи варто відмовлятися?

    Євгенія Белінська не радить панікувати, бо зазвичай буває, що спочатку інформація опублікована, а через якийсь час її можуть спростувати.

    Лікар радить вибирати органічну курку, готувати її при помірних температурах, тобто варити, тушкувати, запікати при температурі не більше 140 градусів.

    Також треба додавати в раціон інші білки, наприклад, індичку, рибу, бобові, тофу.

    “Не робіть курку королевою раціону”, – порадила експертка.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    дієтолог
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Вчені з’ясували, чому мозок «вигорає» від соцмереж

    13:00

    Хмельниччина після атаки РФ: частина області без світла

    12:50

    Путін поширює фейковий наратив про «руйнування» лінії фронту в Україні

    12:36

    Грем поділився з Трампом секретами тиску на Путіна

    12:25

    Українцям пояснили, як зарплата впливає на броню: нові ліміти з січня

    12:13

    ТОП-5 простих способів зменшити витрату пального взимку

    12:00

    Депозити vs ОВДП: куди українці вкладають свої гроші

    11:51

    Нові смартфони навчаться визначати ваш настрій: як це працює

    11:37

    Трамп розкрив стратегічне значення Гренландії для США

    11:23

    Чому вам важко приймати рішення: психологи назвали приховану причину

    11:11
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.