Сніданок є одним із найважливіших прийомів їжі на день, який дає нам заряд бадьорості та енергії. Водночас на відпочинку сніданок може бути однією з найприємніших частин дня, особливо якщо йдеться про “шведський стіл”, де зовсім не обов’язково вибирати лише одну страву, пише Daily Mail.
Тепер британський математик стверджує, що йому вдалося розрахувати ідеальну формулу сніданку на “шведському столі”. По-перше, на думку вченого, дуже важливо починати трапезу з гарячої їжі. По-друге, і це може сподобатися не всім, прийняття їжі має розпочатися рівно о 08:17.
За словами математика з Оксфордського університету, доктора Тома Кроуфорда, важливу роль відіграє не тільки час початку сніданку, але також і послідовність продуктів, які ви їсте. За словами вченого, є шість ключових інгредієнтів шведського столу, зокрема очевидні — як-от тип і кількість їжі, а також час перебування і кількість часу, відведеного на пережовування їжі.
Кожна з цих змінних представлена у формулі, розробленій математиком, а оптимальне рішення ґрунтується на звичках середнього відпочивальника. Таким чином, учений дійшов висновку, що для найкращого враження від шведського столу й отримання максимально можливого бала, відпочивальникам необхідно прийти на 08:17 ранку і з’їсти дві тарілки їжі.
Перша тарілка неодмінно має бути гарячою і містить у собі:
- гарячий тост;
- порція яєць;
- порція квасолі;
- два шматочки бекону;
- дві ковбаски (м’ясні або овочеві).
Другу тарілку слід з’їсти рівно через 16 хвилин після першої, щоб поліпшити травлення і вона включає:
- дві скибочки копченого лосося;
- дві порції фруктів;
- одна випічка;
- один йогурт;
- миска пластівців.
За словами доктора Кроуфорда, він задумався над формулою ідеального сніданку після того, як дослідження показало, що чверть британців відклали свої плани на день через те, що об’їлися на шведському столі.