Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Жінка купила на секонд-хенді сумочку за 200 грн та була шокована її реальною ціною
    • Фахівці пояснили, чи потрібно вимикати Wi-Fi-роутер на ніч
    • Вчені нарешті з’ясували, що гірше: захворіти на COVID-19 чи отримати вакцину
    • “Багато хто сяде”: правозахисник заявив про масові суди над ТЦК
    • По 10 гривень за кіловат: депутат вигадав, як змусити українців економити світло
    • Досвідчений механік назвав головні проблеми китайських автомобілів: про що варто знати
    • Путіна паралізував страх: озвучено несподівану причину проблем диктатора з перемовинами
    • Чи можна залишати смартфон на зарядці на всю ніч: що кажуть виробники
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Дієтологи назвали один вид кисломолочного сиру, який не можна їсти

    Дієтологи назвали один вид кисломолочного сиру, який не можна їсти

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина14 Жовтня 2024, 09:231 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Кисломолочні продукти – чудовий додаток до раціону, можна сказати, його основа, якщо немає протипоказань. Напркилад кисломолочний сир: він підійде для сніданку, дієтичних десертів і не тільки. Є лише один вид сиру, який лікарі радять оминати.

    Зокрема лікарі рекомендують не їсти знежирений сир. Це помилково вважати його кориснішим.

    З одного боку, в жирному та знежиреному сирі є майже ті самі компоненти: білок з високою біодоступністю, фосфор для здоров’я нігтів, зубів та нервової системи, селену для щитоподібної залози та інших мікро- та макроелементів.

    Є лише одне, але дуже критичне «але».

    У знежиреному сирі майже немає вітамінів А та В. Без цих жиророзчинних вітамінів уповільнюється засвоєння кальцію. Тобто він не встигне навіть засвоїтися в організмі.

    Крім того, в знежиреному сирі білка все ж менше, як і фосфоліпідів лецитину та кефаліну, які потрібні для формування клітинних мембран та передачі нервових імпульсів.

    Який відсоток жирності вибирати – 2%, 5% або 9% жирності – залежить від смаків та переваг.

    Сир із меншою жирністю підійде як самостійна страва, а з сиру 9% жирності виходить незрівнянна випічка. 

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    дієтолог сыр
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Жінка купила на секонд-хенді сумочку за 200 грн та була шокована її реальною ціною

    00:57

    Фахівці пояснили, чи потрібно вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

    00:46

    Вчені нарешті з’ясували, що гірше: захворіти на COVID-19 чи отримати вакцину

    00:38

    “Багато хто сяде”: правозахисник заявив про масові суди над ТЦК

    00:31

    По 10 гривень за кіловат: депутат вигадав, як змусити українців економити світло

    00:22

    Досвідчений механік назвав головні проблеми китайських автомобілів: про що варто знати

    00:13

    Путіна паралізував страх: озвучено несподівану причину проблем диктатора з перемовинами

    00:05
    18 Грудня

    Чи можна залишати смартфон на зарядці на всю ніч: що кажуть виробники

    23:54

    Коли нічого вдягнути: як по-новому закохатися у свій гардероб

    23:45

    Постійна втома і ламкі нігті: 9 ознак того, що ви їсте замало білка

    23:37
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.