Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • “Втікати було нікуди”: Ткач розповів, як знайшов Міндіча в Тель-Авіві. Відео
    • Влада США пропонує мігрантам солідні суми, аби ті покинули країну
    • Трамп оголосив газету The New York Times загрозою національній безпеці для США
    • У Росії відкрито «засвітили» двійника Путіна: де проколовся Кремль
    • ТЦК не має повноважень обмежувати свободу людини – військовий омбудсмен
    • Вбиця кишківника зовсім поруч: названо найгірший перекус
    • “Я хочу піти і бути вільним, жити”: ухилянти розповіли CNN, як втекли з України
    • Норвегія розробляє плани евакуації населення поблизу кордону з Росією — VG
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Дієтологи назвали один вид кисломолочного сиру, який не можна їсти

    Дієтологи назвали один вид кисломолочного сиру, який не можна їсти

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина14 Жовтня 2024, 09:231 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Кисломолочні продукти – чудовий додаток до раціону, можна сказати, його основа, якщо немає протипоказань. Напркилад кисломолочний сир: він підійде для сніданку, дієтичних десертів і не тільки. Є лише один вид сиру, який лікарі радять оминати.

    Зокрема лікарі рекомендують не їсти знежирений сир. Це помилково вважати його кориснішим.

    З одного боку, в жирному та знежиреному сирі є майже ті самі компоненти: білок з високою біодоступністю, фосфор для здоров’я нігтів, зубів та нервової системи, селену для щитоподібної залози та інших мікро- та макроелементів.

    Є лише одне, але дуже критичне «але».

    У знежиреному сирі майже немає вітамінів А та В. Без цих жиророзчинних вітамінів уповільнюється засвоєння кальцію. Тобто він не встигне навіть засвоїтися в організмі.

    Крім того, в знежиреному сирі білка все ж менше, як і фосфоліпідів лецитину та кефаліну, які потрібні для формування клітинних мембран та передачі нервових імпульсів.

    Який відсоток жирності вибирати – 2%, 5% або 9% жирності – залежить від смаків та переваг.

    Сир із меншою жирністю підійде як самостійна страва, а з сиру 9% жирності виходить незрівнянна випічка. 

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    дієтолог сыр
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    “Втікати було нікуди”: Ткач розповів, як знайшов Міндіча в Тель-Авіві. Відео

    14:04

    Влада США пропонує мігрантам солідні суми, аби ті покинули країну

    13:55

    Трамп оголосив газету The New York Times загрозою національній безпеці для США

    13:46

    У Росії відкрито «засвітили» двійника Путіна: де проколовся Кремль

    13:38

    ТЦК не має повноважень обмежувати свободу людини – військовий омбудсмен

    13:31

    Вбиця кишківника зовсім поруч: названо найгірший перекус

    13:22

    “Я хочу піти і бути вільним, жити”: ухилянти розповіли CNN, як втекли з України

    13:13

    Норвегія розробляє плани евакуації населення поблизу кордону з Росією — VG

    13:05

    Вчені з’ясували, чому мозок «вигорає» від соцмереж

    13:00

    Хмельниччина після атаки РФ: частина області без світла

    12:50
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.