Хліб часто є основою раціону, але його надмірне вживання може призвести до негативних наслідків для здоров’я. Зокрема, хліб може сприяти не лише збільшенню ваги, а й підвищенню ризику високого кров’яного тиску.
І хоча вам не обов’язково повністю відмовлятись від цього продукту, проте, щоб підтримувати здоров’я краще розглянути альтернативи, багаті на клітковину. Чому слід зменшити вживання хліба у раціоні, розповіли в Eat This, Not That.
Дослідження, яке було опубліковане в журналі Nutrients показує, що часте споживання білого хліба пов’язане з підвищеним ризиком високого кров’яного тиску. Зокрема, учасники, які вживали один шматок білого хліба кілька разів на тиждень, мали в 1,39 раза більшу ймовірність підвищення артеріального тиску в порівнянні з тими, хто їв його рідше. Разом з тим, споживання цільнозернового хліба не впливало на підвищення тиску, що свідчить про його переваги, у якості альтернативи білому хлібу.
Крім того, споживання білого хліба може підвищувати ризик гіпертонії не лише через частоту його вживання. Якщо їсти дві або більше порцій цього продукту на день, ви суттєво збільшуєте ймовірність набуття надмірної ваги або ожиріння, що також пов’язані з підвищенням артеріального тиску.
А тому, слід контролювати споживання білого хліба для збереження здорової ваги та запобігання високого тиску у майбутньому. Зосередьтеся на здорових альтернативах, оскільки це простий крок, який варто врахувати для збереження власного здоров’я.