Дослідження вчених з Університету Південної Австралії показало, що їсти вночі може бути шкідливо для здоров’я і збільшувати ризик розвитку хронічних захворювань. У випробуванні брали участь 55 людей з нормальним індексом маси тіла, яких розділили на три групи.
Одна група не їла вночі, інша — робила легкі перекуси, а третя — їла повноцінні страви. Учасники не спали вночі й спали вдень протягом чотирьох днів, а на п’ятий повернулися до звичайного режиму. На шостий день вони проходили тест на рівень глюкози в крові, пише британське видання Springer Link.
Результати показали, що ті, хто їв вночі, мали підвищений рівень глюкози в крові. У людей, які не їли вночі, все було краще: їхній організм виробляв більше інсуліну, що допомагало тримати рівень цукру в нормі.
Це дослідження особливо важливе для тих, хто працює в нічні зміни, адже у таких людей часто виникають проблеми зі здоров’ям, наприклад, діабет і серцево-судинні захворювання.
Виявилось, що не тільки тип їжі, але й час її вживання може мати великий вплив на наш організм. Тому науковці підкреслюють, що для підтримки нормального рівня цукру в крові важливо не лише їсти здорову їжу, а й дотримуватися правильного режиму харчування.