Кальцій – це життєво важливий мінерал, необхідний для міцних кісток, здорових зубів, нормальної роботи серця та м’язів. Традиційно вважається, що основне джерело кальцію – це молоко. Але насправді деякі продукти містять навіть більше цього елемента, ніж молоко.
Насіння кунжуту – 975 мг кальцію на 100 г
Кунжут – справжній чемпіон за вмістом кальцію. Всього 1 столова ложка кунжутного насіння містить близько 90 мг кальцію – це більше, ніж у склянці молока!
Користь кунжуту:
- Зміцнює кістки та зуби
- Підтримує серцево-судинну систему
- Покращує стан шкіри, волосся та нігтів
Як вживати: Додавайте кунжут у салати, йогурти, випічку або використовуйте у вигляді кунжутної пасти (тахіні).
Мигдаль – 264 мг кальцію на 100 г
Мигдаль – ще один чудовий рослинний продукт, багатий кальцієм. До того ж він містить вітамін E, білок і корисні жири, що робить його ідеальним для здорового харчування.
Користь мигдалю:
- Знижує рівень «поганого» холестерину
- Покращує роботу мозку
- Допомагає контролювати рівень цукру в крові
Як вживати: Їжте сирий або смажений мигдаль, додавайте у вівсянку, смузі або готуйте мигдальне молоко.
Капуста кейл (листова капуста) – 254 мг кальцію на 100 г
Зелень також може бути відмінним джерелом кальцію! Листова капуста кейл містить велику кількість цього мінералу і чудово засвоюється організмом.
Користь кейлу:
- Очищає організм від токсинів
- Зміцнює імунітет
- Підтримує здоров’я очей та серця
Як вживати: Додавайте листя кейлу в салати, готуйте смузі або тушкуйте з оливковою олією.