Багато хто із господинь прагне урізноманітнити меню для своєї родини смачними та корисними стравами. Проте іноді виникає бажання пригощати близьких домашнім фастфудом. Ось простий рецепт нагетсів, з яким легко справиться навіть початківець-господиня.
Курячі нагетси — це одна з найпопулярніших страв у фастфуді по всьому світу. Ідеально приготовлені нагетси мають смачну хрустку скоринку. Ось простий рецепт для смачних курячих нагетсів, які можна запікати в духовці.
Курячі нагетси в духовці
Інгредієнти:
- куряче філе 1 шт.
- суміш перців 0,5 ч. л.
- копчена паприка 0,5 ч. л.
- сушений часник 0,5 ч. л.
- сіль 1 ч.л.
- рослинна олія 1 ст. л.
- яйце 2 шт.
- борошно 150 г
- несолодкі кукурудзяні пластівці 200 г
Спосіб приготування:
- Промиваємо куряче філе під проточною водою та розкладаємо на паперові рушники для висушування. Потім нарізаємо його поперек волокон на довгі скибочки.
- Розкладаємо шматочки курки в глибоку тарілку і обсипаємо перцем, копченою паприкою та сушеним часником. Додаємо трошки рослинної олії та перемішуємо. Залишаємо на 15 хвилин для маринування.
- Для панірування курячих стріпсів подрібнюємо кукурудзяні пластівці за допомогою блендера.
- В окремому посуді розбиваємо яйця і слабо збиваємо їх вінчиком.
- Деко для випічки встилаємо пергаментним папером, попередньо розігріваючи духовку до 200 °C.
- Кожен шматок курки занурюємо спочатку в яйце, а потім в подрібнені кукурудзяні пластівці. Викладаємо на підготовлене деко і повторюємо цей процес з іншими шматочками.
- Ставимо деко в розігріту духовку та випікаємо приблизно 20 хвилин, періодично перевертаючи шматки.
- Подаємо курячі нагетси з кетчупом, майонезом або сирним соусом.