Учені виявили ряд корисних продуктів, які здатні покращити стан крові та загалом підтримувати здоров’я організму.Дослідники з’ясували, що деякі продукти мають властивості, що сприяють зменшенню ризику серцево-судинних захворювань, зміцненню імунітету та покращенню загального самопочуття, пишуть Економічні Новини.
Серед рекомендованих продуктів, які мають позитивний вплив на стан крові, вчені відзначили:
Червоний грейпфрут: цей фрукт багатий антиоксидантами, вітаміном C та фолієвою кислотою, які сприяють підтримці здоров’я кровоносних судин та зменшенню запалення.
Гречана крупа: містить велику кількість розчинних волокон, які допомагають знижувати рівень холестерину в крові, що сприяє здоров’ю серця.
Лосось: багатий Омега-3 жирними кислотами, які знижують ризик утворення згустків крові, покращують еластичність судин та сприяють нормалізації артеріального тиску.
Куркума: містить активний компонент куркумін, який має протизапальні властивості та сприяє покращенню мікроциркуляції крові.
Шпинат: багатий залізом, вітаміном С та фолієвою кислотою, сприяє формуванню червоних кров’яних клітин і підтримує нормальний рівень гемоглобіну.
Ці продукти можна легко включити до раціону харчування та користуватися їхніми корисними властивостями для збереження здоров’я крові.
В тренді:
- Українцям розповіли, до якого курсу готуватись: що буде з доларом після 1 червня
- Більше ніяких бусиків: ТЦК зобов’язали проводити мобілізацію за новими правилами
- Клієнти Monobank втрачають гроші при поповненні: на картку не надходять
- КНДР швидко модернізує свою застарілу армію, мир на півострові під загрозою, – NYT
- Яку роботу українцям можна знайти в сільському господарстві Польщі
- ПСЖ розгромив “Інтер” і здобув перший в історії трофей Ліги чемпіонів
- Повний провал реформи: українців шокували даними про куріння серед підлітків
- Дорогі, але безвідмовні: названо автомобілі, які практично не ламаються