Учені виявили ряд корисних продуктів, які здатні покращити стан крові та загалом підтримувати здоров’я організму.Дослідники з’ясували, що деякі продукти мають властивості, що сприяють зменшенню ризику серцево-судинних захворювань, зміцненню імунітету та покращенню загального самопочуття, пишуть Економічні Новини.
Серед рекомендованих продуктів, які мають позитивний вплив на стан крові, вчені відзначили:
Червоний грейпфрут: цей фрукт багатий антиоксидантами, вітаміном C та фолієвою кислотою, які сприяють підтримці здоров’я кровоносних судин та зменшенню запалення.
Гречана крупа: містить велику кількість розчинних волокон, які допомагають знижувати рівень холестерину в крові, що сприяє здоров’ю серця.
Лосось: багатий Омега-3 жирними кислотами, які знижують ризик утворення згустків крові, покращують еластичність судин та сприяють нормалізації артеріального тиску.
Куркума: містить активний компонент куркумін, який має протизапальні властивості та сприяє покращенню мікроциркуляції крові.
Шпинат: багатий залізом, вітаміном С та фолієвою кислотою, сприяє формуванню червоних кров’яних клітин і підтримує нормальний рівень гемоглобіну.
Ці продукти можна легко включити до раціону харчування та користуватися їхніми корисними властивостями для збереження здоров’я крові.
В тренді:
- Забіг з ножем та хотів пограбувати ресторан: у центрі Львова затримали озброєного чоловіка
- Завтра Україну охопить антициклон Sven: синоптик повідомила, що буде з погодою
- Виявилося, не всім треба бігти до ТЦК: кому дозволили не оновлювати свої дані
- Видурював гроші у сімей полонених: у Києві викрили шахрая, який прикинувся офіцером СБУ
- “Несмачний жарт”: Шольц грубо висміяв прохання України про Taurus
- Депутати Київради рік ухилялися від служби, але отримували зарплати ЗСУ
- Росія сховала 40 літаків після атаки на аеродром «Кущевська»
- “Ніколи такого не бачила”: як живе собака із 5 лапами та 9 пальцями (фото)