Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу
    • ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду
    • Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик
    • Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі
    • Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського
    • Користувачів Android просять терміново оновити свої пристрої: що сталося
    • Вчені б’ють на сполох: сонячний суперспалах підняв радіацію до рекорду за 20 років
    • Ухилянтів чекає новий вал “репресій”: хочуть максимально ускладнити життя
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Готую хрустку квашену капусту тільки так: 3 найкращі рецепти на зиму

    Готую хрустку квашену капусту тільки так: 3 найкращі рецепти на зиму

    Коломієць НадіяКоломієць Надія08 Жовтня 2025, 18:393 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Квашена капуста в банці – це прекрасна сезонна закуска, яку можна легко приготувати вдома. Цей ферментований продукт добре доповнить будь-який раціон.

    Ми підібрали три різні рецепти, кожен з яких варто спробувати, щоб вибрати найвдаліший для себе.

    Квашена капуста: рецепт на 3л банку

    Це дуже смачна квашена капуста в розсолі. Процес приготування неймовірно простий, а тому вийде навіть у новачків. Для цієї закуски беремо:

    • два кілограми капусти (без качана і поганого листя);
    • три лаврові листки;
    • 1 моркву;
    • дві столові ложки солі;
    • 1,5 літра води.

    Капусту нарізаємо ножем, а моркву натираємо. Перемішуємо і додаємо лаврушку. Утрамбовуємо овочі в чисту банку так, щоб не залишилося порожніх місць. У мисці змішуємо окріп і сіль. Коли рідина охолоне, переливаємо розсіл у банку.

    Ємність перекладаємо в глибоку миску, щоб рідина з банки могла вільно витікати. Накриваємо закуску марлею і прибираємо в тепле місце.

    Через добу проколюємо капусту шпажкою або ножем, щоб випустити газ. Якщо з’явиться зверху піна, її теж треба прибрати. На закінчення процесу бродіння вкаже відсутність піни і прозорий розсіл у банці.

    Капуста буде готова через три дні й тоді її можна пробувати. Якщо все гаразд, закрийте щільно кришкою і прибирайте в холод.

    Хрустка квашена капуста – класичний рецепт

    Для цього варіанта не знадобиться робити маринад. Для приготування закуски потрібно взяти:

    • три кілограми білокачанної капусти;
    • 200 грамів моркви;
    • 10 горошків чорного перцю;
    • п’ять запашних перців;
    • три лаврові листки;
    • 75 грамів солі.

    Знімаємо пару верхніх листочків із капусти та нарізаємо її ножем. Не ріжте занадто тонко, щоб капуста не розм’якла. Очищену і вимиту моркву натираємо на насадці для корейської моркви.

    Перекладаємо капусту в глибоку миску і перетираємо руками, щоб вона пустила сік. Пересипаємо моркву, додаємо спеції та перемішуємо.

    Перекладаємо все в чисту банку і щільно трамбуємо. Між шарами майбутньої закуски укладаємо лаврушку. Сік із миски виливаємо в банку. Накриваємо її кришкою і прибираємо ємність у тарілку або миску. Це потрібно, щоб рідина, яка витікатиме під час бродіння, не виливалася на підлогу.

    Залишаємо банку з капустою на чотири-сім днів у теплі. Час від часу протикайте вміст банки шпажкою, щоб випустити повітря. Не пропускайте цей крок, інакше квашена капуста буде гіркою.

    Квашена капуста – рецепт із болгарським перцем

    За цим рецептом виходить дуже смачна капуста – квашена і з нотками солодкого болгарського перцю. Для приготування беремо:

    • кілограм білокачанної капусти;
    • одну моркву;
    • один болгарський перець;
    • столову ложку солі;
    • один-два лаврові листки;
    • 0,5 чайної ложки чорного перцю горошком.

    Спочатку шаткуємо капусту, а морквину натираємо. Перець потрібно нарізати дрібною соломкою. Усе перекладаємо в миску, змішуємо із сіллю, перцем і лавровим листом.

    Якщо капуста виявилася не дуже соковитою, варто розвести сіль у склянці води та влити до овочів. Утрамбовуємо все в банку і прикриваємо кришкою. Поміщаємо ємність у миску. Це потрібно, щоб овочевий сік, який буде виливатися з банки, не потрапив на підлогу.

    Залишаємо ємність із капустою за кімнатної температури на три доби. Щодня проколюємо шпажкою капусту біля стінок і в середині, щоб вийшов газ. Потім можна закрити банку кришкою і прибрати в холодильник на зберігання.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    квашена капуста рецепт
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу

    14:15

    ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду

    14:12

    Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик

    14:11

    Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі

    14:09

    Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського

    14:05

    Користувачів Android просять терміново оновити свої пристрої: що сталося

    13:30

    Вчені б’ють на сполох: сонячний суперспалах підняв радіацію до рекорду за 20 років

    13:27

    Ухилянтів чекає новий вал “репресій”: хочуть максимально ускладнити життя

    13:23

    Принц Гаррі пожартував про Трампа та дорікнув американцям на телебаченні США

    13:16

    Банки посилили правила фінмоніторингу: які перекази масово перевіряють

    13:13
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.