• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Макрона звинуватили у флірті з Кейт Міддлтон після конфлікту з дружиною
    • Військові розкритикували «бусифікацію»: з 20 мобілізованих лише троє придатні до служби
    • Українські водії у Польщі можуть отримати штраф за кондиціонер на стоянці
    • Буткевича звільнили з ГУР і оголосили в розшук ТЦК після критики Безуглої: заява дружини
    • Трамп хоче використати главу Мінфіна США як «секретну зброю» проти Росії
    • Потужна злива у Львові: під воду пішли вулиці, авто та будинки
    • У липні-2025 частину українців звільнять від мобілізації: кого не викличуть до ТЦК
    • Податкова посилила нагляд за грошовими переказами: що змінює постанова №610
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » ТОП-4 правила, як приготувати ідеальну каву

    ТОП-4 правила, як приготувати ідеальну каву

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина03 Червня 2025, 10:501 хвилина на читання Різні новини
    кава
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Кава зранку здатна не лише розбудити, а й подарувати справжнє задоволення з першого ковтка.

    Але чомусь в одних вона виходить “як у кав’ярні”, а в інших – гірка або водяниста. Секрет смаку криється не лише в зернах, а й у воді, ступені помелу, способі заварювання і не тільки.

    Розповідаємо про чотири правила приготування якісної ароматної кави.

    Свіжі та якісні кавові зерна

    Цей фактор є найважливішим. Навіть якщо ви придбаєте найдорожчу кавоварку, ви не зможете приготувати в ній смачну каву з неякісних зерен. Найкраще обирати свіжообсмажені зерна (не старше 2–4 тижнів) від перевірених брендів.

    Молоти зерна перед заварюванням, а не раніше

    Після помелу кава втрачає свій аромат за лічені хвилини, тому що ароматичні сполуки вивітрюються дуже швидко, починається окислювання жирів. Тож молоти зерна краще безпосередньо перед заварюванням напою.

    Температура води

    Не беріть воду з-під крана, адже вона містить надлишок хлору та інших мінералів, які псують смак напою. Хоча б фільтруйте її, а краще купляйте бутильовану. Температура повинна бути не менше 90-96 градусів. Окріп робить каву надто гіркою.

    Основи заварювання

    Звісно, вам не потрібно бути професіональним баристою, щоб вміти заварювати смачну каву. Треба знати лише деякі нюанси, як-от правильне співвідношення води та зерен для френч-пресу або ступінь трамбування для приготування еспресо.

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися

    Коментування закрито

    Читайте також

    Щоб чайник не пригорав: прості поради для довгої служби

    Нові вагони вже в дорозі: “Укрзалізниця” оновлює рухомий склад

    Коли збирати цибулю: головні ознаки та поради для ідеального врожаю

    Останні новини
    Сьогодні

    Макрона звинуватили у флірті з Кейт Міддлтон після конфлікту з дружиною

    09:56

    Військові розкритикували «бусифікацію»: з 20 мобілізованих лише троє придатні до служби

    09:49

    Українські водії у Польщі можуть отримати штраф за кондиціонер на стоянці

    09:46

    Буткевича звільнили з ГУР і оголосили в розшук ТЦК після критики Безуглої: заява дружини

    09:44

    Трамп хоче використати главу Мінфіна США як «секретну зброю» проти Росії

    09:39

    Потужна злива у Львові: під воду пішли вулиці, авто та будинки

    09:32

    У липні-2025 частину українців звільнять від мобілізації: кого не викличуть до ТЦК

    09:08

    Податкова посилила нагляд за грошовими переказами: що змінює постанова №610

    08:52

    Перекладачку з українським корінням усунули з Єврокомісії через шпигунський скандал

    08:33

    Президент Бразилії назвав Трампа імператором через погрози БРІКС

    08:31
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.