Банановий хліб завжди був чудовим варіантом для того, аби використати перестиглі фрукти, однак мафіни з бананом та шоколадною крихтою від відомої кулінарної письменниці Мері Беррі можуть стати вашими новими улюбленими смаколиками. Про це пише Mirror.
“Банан і шоколад – чудове поєднання, і ці кекси в американському стилі дуже подобаються дітям. А ще їх дуже легко готувати”, – наголосила кулінар.
Інгредієнти на 12 порцій:
- 2 стиглих банани, розім’яті виделкою;
- 250 г борошна вищого ґатунку;
- 175 г світлого цукру мускавадо;
- одна банка натурального йогурту (близько 150 г);
- 100 г холодного вершкового масла з холодильника;
- 100 г чорної шоколадної крихти;
- 2 великих яйця;
- 2 столові ложки молока;
- 1 чайна ложка розпушувача.
Також вам знадобляться 12 формочок для кексів та велика миска для змішування.
Спосіб приготування
Змішайте всі продукти разом, крім шоколадної крихти, поки вони не стануть однорідною масою. Після чого акуратно додайте шоколадну крихту. Рівномірно розподіліть тісто по формах для кексів та поставте їх у духовку.
Випікайте близько 25-30 хвилин, поки не вийде золотистий відтінок на мафінах. Після чого дістаньте деко з мафінами з духовки та дайте їм охолонути. Після повного охолодження ваші бананово-шоколадні кекси будуть готові до смакування.
Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».
