Українці стикаються зі зростанням цін на основні продукти харчування, і навіть повсякденні рибні консерви переходять до категорії «люкс».
Згідно з останнім моніторингом цін Мінфіну, такі звичні продукти, як сардини, шпроти та бички, стрімко дорожчають.
Наприкінці квітня невелика 230-грамова баночка бичків «Аквамарин» у томатному соусі коштувала в середньому 106,70 грн. — майже на 10 грн більше, ніж лише кілька тижнів тому.

Ціни на сардини також поповзли вгору: тепер банк коштує близько 74,32 грн проти 71,24 грн раніше. Залежно від супермаркету ціни варіюються від 70,70 до 78,99 грн.

Тим часом шпроти ставлять свої рекорди. 150-грамова банка шпрот у маслі «Аквамарин» подорожчала з 84,59 до 86,90 грн.

Стрімке зростання цін на основні продукти харчування продовжує тиснути на сімейні бюджети, роблячи навіть основні продукти фінансовим тягарем для багатьох сімей.
Новини про життя людей, соціальні зміни, історії українців, громадські ініціативи та культурні тенденції. Усе, що відображає настрої та події в українському суспільстві, — читайте в розділі «Суспільство».

