• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Де живуть найбільш азартні люди у світі: яке місце посідає Україна
    • Набагато дорожчий, ніж рік тому: в Україні підрахували вартість борщу
    • Нова хвиля мобілізації: штрафи, арешт майна і блокування рахунків ухилянтів
    • Дострокова пенсія в Україні: хто тепер має право та основні умови призначення
    • Трамп вперше визнав, що Путін може з ним “гратися”
    • Двері в Європу зачинилися: українських біженців розвертають назад – притулку більше не дадуть
    • Українська армія втікатиме аж до Польщі: на що розраховує Путін
    • Українцям розповіли, як на 1500 грн запастися їжею на тиждень: список продуктів
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Топ-5 десертів на Великдень, якщо паска вже набридла: смачно й не банально

    Топ-5 десертів на Великдень, якщо паска вже набридла: смачно й не банально

    Романчук МиколаРоманчук Микола12 Квітня 2025, 08:483 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Великдень – час не лише святкувань, але й смачних страв. Якщо традиційна паска вже набридла, і ви хочете здивувати гостей новими десертами, ось п’ять оригінальних варіантів, які додадуть різноманіття вашому святковому столу.

    Які 5 смачних десертів можна приготувати на Великдень та вразити гостей, розповідаємо далі.

    Морквяний кекс з кремом

    Морквяний кекс – смачний та корисний десерт, який подарує нові смакові відтінки, при цьому залишаючись досить традиційним для святкового столу.

    Що вам знадобиться:

    • 2 моркви
    • 2 яйця
    • 200 г цукру
    • 200 г борошна
    • 100 мл олії
    • 1 ч. ложка розпушувача
    • 1 ч. ложка кориці

    Приготування:

    Натерти моркву на дрібній тертці.

    Збити яйця з цукром і олією до пишної маси.

    Додати моркву, борошно, розпушувач і корицю, перемішати.

    Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 35-40 хвилин.

    Поради:

    Не забудьте перевірити готовність кексу дерев’яною паличкою – вона повинна бути сухою після проколу.

    Лимонний чизкейк

    Цей десерт поєднує ніжну текстуру та кислу нотку лимона, ідеально підходить для тих, хто шукає легкий і свіжий смак у великодніх страв.

    Що вам знадобиться:

    • 200 г печива
    • 100 г масла
    • 500 г сиру рикоти
    • 200 г сметани
    • 150 г цукру
    • 3 яйця
    • Сік та цедра 1 лимона

    Приготування:

    Печиво подрібнити та змішати з розтопленим маслом.

    Викласти в форму для випікання та ущільнити.

    Для начинки збити сир з цукром, додати яйця, сметану, лимонний сік і цедру.

    Випікати при 170 градусах 50 хвилин. Охолодити та подавати з ягодами.

    Поради:

    Чизкейк можна подавати з ягідним соусом або свіжими фруктами, щоб додати легкості та кольору.

    Медові мафіни

    Цей десерт зі смаком меду та прянощів – ідеальна альтернатива традиційним тортам і паскам, не менш смачна та оригінальна.

    Що вам знадобиться

    • 200 г борошна
    • 2 яйця
    • 150 г меду
    • 100 г масла
    • 1 ч. ложка розпушувача
    • 100 мл молока

    Приготування:

    Змішати всі інгредієнти до однорідної маси.

    Розподілити суміш по формах для мафінів.

    Випікати при 180 градусах близько 20-25 хвилин.

    Поради:

    Щоб мафіни вийшли більш ніжними, не перебільшуйте з часом випікання – перевірте готовність зубочисткою.

    Масляні пряники з глазур’ю

    Пряники – це не тільки традиційний десерт, але й чудова можливість для творчості, особливо якщо прикрасити їх смачною і яскравою глазур’ю.

    Що вам знадобиться:

    • 250 г борошна
    • 100 г масла
    • 100 г цукру
    • 1 яйце
    • 1 ч. ложка кориці
    • 1 ч. ложка розпушувача

    Для глазурі:

    • 1 білок
    • 100 г цукрової пудри

    Приготування:

    Змішати всі інгредієнти до утворення тіста.

    Розкачати тісто і вирізати форми.

    Випікати при 180 градусах 10-15 хвилин.

    Для глазурі збити білок з пудрою і прикрасити пряники після охолодження.

    Поради:

    Використовуйте різнокольорову глазур для яскравих та весняних пряників, а також додайте невеликі елементи декору (наприклад, посипку чи драже).

    Панна котта з ягідним соусом

    Цей італійський десерт – неймовірно ніжний, з легкою текстурою та свіжим смаком. Ідеально поєднується з ягодами або фруктами, додаючи святковому столу вишуканості.

    Що вам знадобиться

    • 500 мл вершків
    • 100 мл молока
    • 100 г цукру
    • 1 ч. ложка ванільного цукру
    • 10 г желатину
    • 200 г ягід (малина, полуниця)

    Приготування:

    Розчинити желатин в молоці.

    Змішати вершки, молоко, цукор і ваніль, довести до кипіння, але не варити.

    Додати розчинений желатин, перемішати та влити у форми.

    Охолоджувати в холодильнику не менше 4 годин.

    Ягідний соус: подрібнити ягоди з цукром і прикрасити десерт перед подачею.

    Поради:

    Щоб панна котта вийшла більш кремовою, використовуйте жирні вершки (не менше 30%).

    великдень десерт

    Читайте також

    Суп із хрущів: який смак має древній європейський делікатес з комах

    Смачні та хрусткі: 8 найкращих сортів огірків для консервації

    Овес замість тіста: десерт, який підкорив TikTok за добу — ідеальний для сніданку

    Останні новини
    Сьогодні

    Де живуть найбільш азартні люди у світі: яке місце посідає Україна

    00:55

    Набагато дорожчий, ніж рік тому: в Україні підрахували вартість борщу

    00:46

    Нова хвиля мобілізації: штрафи, арешт майна і блокування рахунків ухилянтів

    00:38

    Дострокова пенсія в Україні: хто тепер має право та основні умови призначення

    00:31

    Трамп вперше визнав, що Путін може з ним “гратися”

    00:22

    Двері в Європу зачинилися: українських біженців розвертають назад – притулку більше не дадуть

    00:13

    Українська армія втікатиме аж до Польщі: на що розраховує Путін

    00:05
    14 Травня

    Українцям розповіли, як на 1500 грн запастися їжею на тиждень: список продуктів

    23:54

    Ціни на свинину в Україні стрімко летять вгору: скільки зараз коштує кілограм

    23:45

    Банки “перекриють кисень”: нові правила грошових переказів з червня

    23:37
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.