Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші
    • Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині
    • У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю
    • В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят
    • НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають
    • Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня
    • Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото
    • Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Шоколад може бути небезпечним: коли та чому

    Шоколад може бути небезпечним: коли та чому

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина26 Січня 2025, 08:391 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Шоколад здатний заспокоїти нерви та зменшити ризик серцево-судинних захворювань. Але, виявляється, він ще й може бути шкідливим для організму. В чому саме небезпека — читайте в матеріалі далі.

    Як пише Yahoo Japan, якщо їсти надто багато солодощів, в тому числі і шоколаду, тіло піддаватиметься глікуванню. А все тому, що до складу цього продукту входить велика кількість цукру (а він складається з глюкози і фруктози), на основі якого і виникає цей процес.

    Хоча і фруктоза і глюкоза є важливими джерелами енергії для людини, коли вживати їх в надмірній кількості, вони почнуть об’єднуватися з білками, утворюючи речовини (кінцеві продукти глікування), які прискорюють старіння. Власне, цей процес і називається глікуванням.

    Кінцеві продукти глікування (AGEs) дуже важко розщеплюються в організмі. Тому можуть призводити до розвитку тяжких захворювань. Зокрема, остеопорозу, артеріосклерозу, жосткості м’язів та втрати ними природної еластичності.

    Через ці речовини страждає також і шкіра. Вона стає зморшкуватою та в’ялою передчасно.

    Як же уникнути таких наслідків? Не варто відразу відмовлятися від шоколаду, адже його користь набагато більша і була доведена вже давно. Фахівці радять просто стежити за своїм харчуванням та займатися спортом.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    шоколад
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші

    17:26

    Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині

    17:23

    У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю

    17:20

    В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят

    17:02

    НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають

    16:56

    Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня

    16:54

    Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото

    16:50

    Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI

    16:46

    Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери

    16:43

    Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини

    16:38
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.