• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Трамп поширив допис про “страченого” Байдена і його заміну на клона
    • З 1 червня знижується ліміт на перекази з карток — не більше ₴100 тисяч на місяць
    • Цю полуницю краще не купувати: на які ознаки варто звертати увагу
    • Розкрито, як Путін відреагує на операцію «Павутина»: чого чекати українцям
    • НБУ пояснив, що буде з монетами 1 і 2 гривні: до чого готуються
    • Субсидію влітку можуть скасувати через родича, який виїхав за кордон
    • Українці штурмують ВЛК: часу практично не лишилося
    • В Україні суттєво переписали ціни на яйця: скільки тепер коштує десяток
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Експерти назвали 5 продуктів, які ніколи не можна гріти в мікрохвильовці

    Експерти назвали 5 продуктів, які ніколи не можна гріти в мікрохвильовці

    Коломієць НадіяКоломієць Надія02 Грудня 2024, 00:553 хвилини на читання Новини суспільства
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Мікрохвильова піч може бути зручним варіантом для розігріву їжі в крайньому разі, одночасно вбиваючи бактерії і роблячи їжу безпечною. Однак мікрохвильовки також сумно відомі тим, що готують їжу нерівномірно, дозволяючи шкідливим бактеріям виживати, а ви ризикуєте отруїтися.

    Видання Parade пише, що головними винуватцями отруєнь є бактерії, включно із сальмонелою, лістерією та кишковою паличкою.

    “Під час повторного розігрівання в мікрохвильовій печі їжу потрібно перемішати хоча б один раз, щоб розподілити тепло, а потім знову поставити в мікрохвильову піч, щоб довести до потрібної температури”, – каже Мітці Баум, MS, генеральний директор організації Stop Foodborne Illness.

    Щоб переконатися в тому, що їжа правильно розігріта, використовуйте харчовий термометр, щоб перевірити, чи досягла вона потрібної температури.

    “Це єдина гарантія того, що ви захищаєте здоров’я своєї сім’ї, і ключовий компонент приготування високоякісних страв”, – зазначив доктор Рендалл Фебус, доктор філософії, професор кафедри безпеки харчових продуктів Канзаського державного університету.

    5 продуктів, які не можна гріти в мікрохвильовці:

    Дитяча молочна суміш або грудне молоко

    Хоча мікрохвильова піч може швидко розігріти молочну суміш і грудне молоко, у жодному разі не можна розігрівати їх у такий спосіб.

    “Мікрохвильова піч може нерівномірно нагріти суміш або грудне молоко, створюючи гарячі ділянки в пляшечці”, – каже Джоан Сальге Блейк, докторка наук, професорка дієтології та дипломована дієтологиня-нутриціологиня Бостонського університету. “Ці гарячі частини рідини можуть ошпарити дитину”.

    Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів також не рекомендує гріти грудне молоко в мікрохвильовій печі, оскільки в процесі нагрівання руйнуються поживні речовини.

    Фарширована птиця

    Фаршировану птицю ніколи не слід готувати в мікрохвильовій печі, каже докторка Барбара Ковальчик, докторка філософії, доцентка і директорка Інституту безпеки харчових продуктів і харчування при Університеті Джорджа Вашингтона.

    “Фарширована птиця може бути позначена як “готова до приготування”, але не варто готувати її винятково в мікрохвильовій печі”, – каже вона. “Продукти з маркуванням “готово до вживання” безпечніші”.

    Міністерство сільського господарства США зазначило, що, хоча курка готується швидко, начинка всередині неї може не досягти потрібної температури, необхідної для знищення шкідливих бактерій, що підвищує ризик виникнення захворювань харчового походження.

    Маринади для сирого м’яса

    Хоча маринади надають чудового смаку сирим, багатим на білок продуктам перед їх приготуванням, не варто використовувати такий маринад як соус для готового м’яса або птиці.

    “У неприготованому маринаді можуть міститися патогенні мікроорганізми, здатні викликати харчові захворювання. Щоб знищити патогенні мікроорганізми, які можуть викликати захворювання, маринад необхідно спочатку прокип’ятити”, – каже доктор Блейк. “Оскільки мікрохвильова піч нагрівається нерівномірно, патогенні мікроорганізми можуть залишитися і після нагрівання. Я б ніколи не використовував маринад повторно, навіть якщо він був доведений до кипіння в каструлі на плиті”.

    Залишки їжі, які зберігалися понад тиждень

    Якщо залишки їжі пролежали в холодильнику понад сім днів, викиньте їх.

    “На дуже старих продуктах може розвиватися цвіль, дріжджі та бактерії. Якщо вони перебувають у їжі й не знищені в процесі розігрівання, вони можуть спричинити серйозні захворювання”, – каже Баум.

    За даними Міністерства сільського господарства США, залишки їжі зазвичай безпечні протягом трьох-чотирьох днів.

    Їжа, яка не охолоджувалася понад дві години

    Якщо їжа пролежала при кімнатній температурі дві години або більше, Баум зазначає, що не можна просто розігріти її.

    “Деякі бактерії можуть пережити температуру приготування і розмножуватися, якщо їх залишити надовго”, – каже вона.

    експерти мікрохвильова піч поради продукты розігрів їжі розігрівання

    Читайте також

    Субсидію влітку можуть скасувати через родича, який виїхав за кордон

    Які 4 речі категорично заборонено робити: звичаї у свято 2 червня 2025

    На Львівщині жінка ошукала військового на 900 тис. грн

    Останні новини
    Сьогодні

    Трамп поширив допис про “страченого” Байдена і його заміну на клона

    08:57

    З 1 червня знижується ліміт на перекази з карток — не більше ₴100 тисяч на місяць

    08:52

    Цю полуницю краще не купувати: на які ознаки варто звертати увагу

    08:39

    Розкрито, як Путін відреагує на операцію «Павутина»: чого чекати українцям

    08:35

    НБУ пояснив, що буде з монетами 1 і 2 гривні: до чого готуються

    08:21

    Субсидію влітку можуть скасувати через родича, який виїхав за кордон

    08:15

    Українці штурмують ВЛК: часу практично не лишилося

    07:57

    В Україні суттєво переписали ціни на яйця: скільки тепер коштує десяток

    07:44

    Мільйонні запаси: у Китаї виявили велике родовище міді

    07:39

    З’явилося перше супутникове фото аеродрому “Бєлая” в Росії після атаки СБУ: скільки Ту-95МС знищено

    07:31
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.