І знову в Україні розпочалися віялові вимкнення електроенергії. А це означає, що із приготуваннях їжі у багатьох родинах можуть виникати проблеми.
У таких випадках дехто віддає перевагу замовленню їжі, в той час, як інші воліють їсти продукти, що не потребують термічної обробки. Дієтологиня Марія Федоренко у Facebook представила топ-5 легких та корисних варіантів страв, що можна приготувати без світла на газу нашвидкуруч. Це справжня рятівна паличка у часи нестачі електроенергії.
Каша
Переважну більшість круп можна просто залити водою кімнатної температури. Але, якщо ви не хочете їсти холодну кашу, її можна додати у якості складника до салатів, зробивши його більш поживним.
Лаваш
В нього можна загорнути абсолютно все: крем-сир, хумус, оселедець, тунець, копчене м’ясо, тощо. А якщо додати до цього ще й моркву по-корейські, то вийде майже шаурма.
Консервація
Консервований хумус, квасоля та кукурудза. Всі ці продукти можна вживати самостійно, або додавати до салатів. Вони значно покращать ма урізноманітнять смак, а також зроблять страву більш поживною.
Насіння та горіхи
Ідеальний перекус, що втамує голод до наступного основного прийому їжі. Також їх можна додати до будь-якої страви для поживності.
Горіхова паста
Хліб, змащений арахісовою пастою із додаванням банану або родзинок може стати чудовим сніданком. Вийде не лише смачно, але й дуже поживно.