• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Автомобілістам готують нові штрафи до 2500 грн та можливе позбавлення прав
    • Хто може отримати відстрочку від мобілізації у червні 2025 року
    • В Україні різко переписали тарифи на комуналку: на що найбільше
    • Антонівський міст, ТРО та Нацгвардія — НБУ випустив нові монети по 10 грн
    • Китай знайшов родовище торію на $178 млрд: енергії вистачить на тисячі років
    • США роками стежили за зустрічами Маска з іноземцями — WSJ
    • ППО РФ не змогла відбити атаку БПЛА на завод у Тамбовській області
    • Чому дата виходу на пенсію важливіша за стаж і зарплату в Україні
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Готується за пів години: рецепт “ситної” експрес-лазаньї від Мері Беррі

    Готується за пів години: рецепт “ситної” експрес-лазаньї від Мері Беррі

    Романчук МиколаРоманчук Микола24 Вересня 2024, 17:072 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Коли осінні вечори стають дедалі холоднішими і темнішими, усім хочеться гарячих і ситних страв, і що може бути краще за смачну лазанью? Водночас багато хто вважає, що ця страва потребує надто багато часу та зусиль і не любить її готувати. Однак відомий британський шеф-кухар Мері Беррі викликала фурор, поділившись своїм експрес-рецептом лазаньї, на приготування якої піде всього 30 хвилин (плюс час на випічку). Як пише Mirror, за словами Мері Беррі, цієї страви вистачить приблизно на шість порцій, і найкраще подавати її відразу після приготування.

    Інгредієнти:

    Для пасти:

    • 75 г тертого сиру чеддер
    • Олія для змащування
    • Шість великих листів лазаньї (за розміром вашої форми).

    Для томатного соусу:

    • 500 г помідорів у власному соку
    • Дві столові ложки пасти з в’ялених томатів
    • Одна столова ложка цукру
    • Одна столова ложка чебрецю
    • Одна столова ложка шавлії
    • Сіль і перець

    Для соусу з ковбаси та шпинату:

    • 450 г ковбаси
    • 250 г нарізаних печериць
    • 200 мл сметани
    • 100 г шпинату
    • Два розчавлених зубчики часнику
    • Одна столова ложка борошна
    • Одна столова ложка чилі (за бажанням)
    • Одна столова ложка олії для приготування
    • Сіль і перець

    Як приготувати:

    1. Для початку розігрійте духовку до 200C для духовки з вентилятором або до 180C для газової духовки, візьміть вогнетривку форму і змастіть її олією.
    2. Підготуйте листи для лазаньї. Опустіть листи лазаньї у щойно закипілу воду, щоб розм’якшити їх, поки ви готуєте соуси для лазаньї.
    3. Щоб приготувати соус із сосисок і шпинату, розігрійте велику сковорідку і додайте ковбасу. Обсмажте до золотисто-коричневого кольору протягом 5-10 хвилин і розімніть м’ясо дерев’яною ложкою. Додайте столові ложки борошна й обсмажуйте близько хвилини, а потім додайте чилі, часник і гриби та смажте ще близько п’яти хвилин. Коли все буде готово, додайте сметану і шпинат. Дайте йому закипіти і побулькувати протягом кількох хвилин, потім зніміть з вогню і відставте в сторону. Приправте соус сіллю та перцем.
    4. Щоб приготувати томатний соус, візьміть велику миску і змішайте в ній помідори у власному соку, томатну пасту, цукор, а також чебрець і шавлію. Добре приправте соус сіллю і перцем.
    5. Злийте воду з листів лазаньї та почніть викладати їх у посуд, придатний для духовки. Викладіть листи лазаньї на дно, додайте третину томатного соусу, потім викладіть ще листи лазаньї, а зверху – соус зі шпинату і ковбаси. Повторюйте ці шари, поки не доберетеся до верхніх листів лазаньї, які слід посипати тертим сиром.
    6. Запікайте лазанью близько 30 хвилин, поки сир не стане золотистим і не почне пузиритися зверху.
    лазанья Мері Беррі рецепт

    Читайте також

    Легке овочеве рагу з куркою: смачно, корисно і швидко за 30 хвилин

    Геніальний спосіб зробити курячі шашлички на грилі в 10 разів смачнішими

    Як смачно приготувати молоду картоплю на сковорідці: рецепт нашвидкуруч

    Останні новини
    Сьогодні

    Автомобілістам готують нові штрафи до 2500 грн та можливе позбавлення прав

    09:19

    Хто може отримати відстрочку від мобілізації у червні 2025 року

    09:06

    В Україні різко переписали тарифи на комуналку: на що найбільше

    09:01

    Антонівський міст, ТРО та Нацгвардія — НБУ випустив нові монети по 10 грн

    08:59

    Китай знайшов родовище торію на $178 млрд: енергії вистачить на тисячі років

    08:30

    США роками стежили за зустрічами Маска з іноземцями — WSJ

    08:24

    ППО РФ не змогла відбити атаку БПЛА на завод у Тамбовській області

    08:17

    Чому дата виходу на пенсію важливіша за стаж і зарплату в Україні

    08:00

    Старі водійські права втратять чинність: кому доведеться складати іспити

    07:10

    У Лос-Анджелесі ввели комендантську годину, Трамп погрожує застосувати закон про повстання

    06:46
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.