Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Податкова Польщі візьметься за банківські рахунки українців: до чого готуватися з 1 січня
    • Хто така Анна Скороход: у яких скандалах засвітилася нардепка, яку викрило НАБУ
    • Найдешевші кросовери для сім’ї: топ-10 SUV від експертів
    • Салат із куркою, крекерами та плавленим сиром: рецепт смачної страви
    • Нові дорожні знаки в Україні: у патрульній поліції зробили важливе роз’яснення
    • Іноземці можуть служити в ЗСУ за новими правилами: деталі змін
    • Всім ухилянтам приготуватися: яку інформацію передаватимуть до ТЦК
    • Нові податки для українців: уряд планує ввести податок на посилки вартістю до 150 євро
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Як обрати ідеальний ресторан в Італії: поради від шеф-кухарів

    Як обрати ідеальний ресторан в Італії: поради від шеф-кухарів

    Ольга СтепановаОльга Степанова07 Серпня 2024, 14:533 Mins Read Туризм
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Багато туристів їдуть в Італію не тільки за знаменитими пам’ятками і мальовничими краєвидами, а й щоб спробувати легендарну місцеву їжу. Утім, на жвавих туристичних вуличках є великий ризик напоротися на ресторан-пастку, який не має нічого спільного зі справжньою італійською кухнею.

    Італійські шеф-кухарі в коментарі для Daily Mail розповіли, як обрати ідеальний ресторан в Італії та уникнути сумнівних закладів, орієнтованих винятково на туристів (і в яких ви ніколи не побачите місцевих жителів).

    Як обрати хороший ресторан в Італії

    1. Регіональна їжа в пріоритеті. Звертайте увагу на страви, характерні для регіону, в якому ви перебуваєте.

    “Ми, італійці, ходимо в місця, де згадується регіональна їжа”, – пояснює шеф-кухар гранд-готелю Villa Serbelloni Етторе Боккья.

    “Завжди орієнтуйтеся на те, що виробляється в регіоні, й пробуйте якомога більше страв”, – погоджується з ним шеф-кухар ресторану Archway у Баттерсі Лоренцо Нігро.

    2. Вибирайте місце поменше. Обходьте стороною рекомендації TikTok та Instagram. Лоренцо каже: “Туристи не завжди обирають правильне місце для їжі, а слідують тенденціям або місцю з найбільшою чергою. Місця з найкращою їжею будуть невеликими і залишаться непоміченими”.

    3. Запитуйте у місцевих жителів. Етторе рекомендує в пошуках ресторанів переглядати локальні групи у Facebook, запитувати рекомендації у консьєржа у вашому готелі або перевіряти Conosco un posto (“Я знаю місце”) – додаток для пошуку “прихованих перлин”, створений італійським блогером.

    4. Правильно шукайте в Google. “Як італієць, якби я хотів знайти хороші ресторани, я б шукав в Instagram ключове слово “Ristorante” разом із назвою міста “RistoranteMilano”, – каже Етторе.

    Як розпізнати ресторан-пастку для туристів

    1. Ресторани, відкриті весь день. Ресторан, який обслуговує місцевих жителів, матиме перерву між обідом і вечерею. Якщо десь подають страви в будь-який час дня, то, найімовірніше, це для туристів, пояснюють шеф-кухарі з італійського ресторану La Mia Mamma в Лондоні.

    2. Меню кількома мовами. Можливо, приємно бачити в меню англійську мову, але ви можете потрапити в туристичну пастку.

    “Уникайте ресторанів із меню кількома мовами або з фотографіями страв”, – попереджає Етторе.

    “Не варто ходити в місця з перекладом кількома мовами”, – погоджуються з ним у La Mia Mamma.

    3. Велике меню. Величезний вибір страв також є ознакою туристичної пастки.

    “Обирайте місце з невеликим меню, а не з великою кількістю різних рецептів – якість важливіша за кількість”, – радять у La Mia Mamma.

    4. Занадто багато інгредієнтів. Їжа теж має бути простою, кажуть у La Mia Mamma.

    “Занадто багато інгредієнтів у рецепті – тим менш автентична страва”, – пояснюють італійські шеф-кухарі.

    5. Офіціанти зовні. Якщо хтось намагається заманити вас до ресторану з вулиці, це, найімовірніше, туристична пастка.

    “В автентичних ресторанах немає “buttadentro” (продавців біля дверей), які вмовляють туристів”, – пояснюють у La Mia Mamma.

    Лоренцо погоджується з ними: будь-який персонал, який чекає зовні та намагається переконати вас зайти, – це “велике табу”.

    Подорожі Україною та світом, ідеї для відпустки, поради мандрівникам, маршрути, готелі та культурні відкриття. Усе про відпочинок, нові враження й пригоди — читайте в розділі «Туризм».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    італія поради ресторан шеф-кухар
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Податкова Польщі візьметься за банківські рахунки українців: до чого готуватися з 1 січня

    21:52

    Хто така Анна Скороход: у яких скандалах засвітилася нардепка, яку викрило НАБУ

    21:24

    Найдешевші кросовери для сім’ї: топ-10 SUV від експертів

    21:16

    Салат із куркою, крекерами та плавленим сиром: рецепт смачної страви

    21:13

    Нові дорожні знаки в Україні: у патрульній поліції зробили важливе роз’яснення

    21:10

    Іноземці можуть служити в ЗСУ за новими правилами: деталі змін

    21:07

    Всім ухилянтам приготуватися: яку інформацію передаватимуть до ТЦК

    21:03

    Нові податки для українців: уряд планує ввести податок на посилки вартістю до 150 євро

    21:01

    Обшуки у депутатки Скороход: НАБУ та САП повідомили їй про підозру

    20:57

    Путіністку Маргариту Симоньян включили до списку 25 найвпливовіших людей світу за версією Financial Times

    20:54
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.