Домашні хачапурі можна готувати, використовуючи лаваш, а також готувати тісто з сиру. Для начинки найкраще підійде моцарела.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних та швидких у приготуванні хачапурі з сиром.
Інгредієнти:
- 150 г кисломолочного сиру
- 1 яйце
- 3 ст. борошна
- 1/3 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- 30-50 г. сулугуні/моцарели
Спосіб приготування:
1. До кисломолочного сиру додаємо білок (жовток залишаємо для подачі), борошно, розпушувач, сіль і все добре перемішуємо.
2. Вологими ручками формуємо хачапурі на пергаменті та відправляємо його у розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Після цього викладаємо всередину натертий сир і запікаємо ще 10-15 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Подаємо з жовтком!