Смачний пишний омлет — один із найпопулярніших сніданків. Готується він швидко, легко і насичує аж до обіду.
Приготувати омлет за рецептом Shuba вдома нескладно. Декілька простих кроків, пару хвилин часу — і на столі неймовірна смакота. Ми будемо томати чері, сир та зелень, проте можна поекспериментувати та використовувати такі комбінації інгредієнтів, як авокадо та чедер, смажену картоплю та грюєр, бекон та сир, шпинат та помідори з фетою або без.
Як приготувати омлет
Інгредієнти на 20 см сковороду з антипригарним покриттям:
- курячі яйця — 2 шт.;
- масло вершкове несолоне — 20 г;
- сир твердий — 40 г;
- томати чері — 4 шт.;
- зелень — 20 г;
- сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Миємо чері та зелень (базилік, петрушку тощо). Томати нарізаємо навпіл і трохи солимо. Подрібнюємо зелень.
- У мисці вилкою збиваємо яйця, солимо і відправляємо в сковороду з розтопленим вершковим маслом.
- Коли яйця почнуть схоплюватися, силіконовою лопаткою зрушуємо краї до центру сковороди та нахиляємо сковороду, щоб сирі перейшли яйця до краю. Повторюємо близько 5 хвилин, доки яйця не схопляться, але все ще будуть трохи м’якими у центрі.
- По центру омлету викладаємо томати, сир та трави. Готуємо близько 3 хвилин.
- Через вказаний час лопаткою складаємо омлет навпіл і викладаємо на тарілку.
Готовий омлет подаємо з ароматною кавою. Смачного.