Пишний, ароматний омлет — один із найпопулярніших сніданків у всьому світі. Готують його і в Італії, але трохи по-іншому — ця страва відрізняється складом та способом приготування.
Ми готуємо омлет, змішуючи яйця, молоко чи вершки, сіль та перець. Італійці ж додають додаткові інгредієнти – томати, сир та свіжу зелень. Спочатку потрібно збити яйця з молоком (вершками) і посмажити на сковороді, після — зверху додати додаткові інгредієнти. Таким незвичайним рецептом страви з насиченим смаком діляться “Добрі новини”.
Як приготувати омлет по-італійськи
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 50 г сиру (моцарела, пармезан або інший сир до свого смаку);
- 1 помідор;
- свіжа зелень (базилік, петрушка або інша до смаку);
- сіль та перець до свого смаку;
- оливкова олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Миємо та нарізаємо помідор на кружечки. Сир нарізаємо маленькими кубиками.
- У миску вбиваємо яйця, збиваємо їх за допомогою виделки чи міксера. Солимо, перчимо до смаку.
- Яєчну масу виливаємо на розігріту сковороду з оливковою олією, рівномірно розподіляємо по дну. Зверху на яйця викладаємо кружечки помідорів та шматочки сиру, накриваємо сковородою та готуємо протягом 3-4 хвилин або до готовності. За бажанням додаємо подрібнену зелень.