Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського
    • В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять
    • Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними
    • США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу
    • ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду
    • Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик
    • Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі
    • Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Китайці розробили рис, який росте одразу з м’ясом: потрібно лише вибрати курку чи свинку

    Китайці розробили рис, який росте одразу з м’ясом: потрібно лише вибрати курку чи свинку

    Ольга СтепановаОльга Степанова12 Липня 2024, 21:331 Min Read Світ
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Уявити складно, а зробити таке – практично нереально. Проте група китайських учених все ж таки змогла дійти своєї мети, і перетворила флору на фауну. Так, у Китаї вчені заявили про можливість вирощування м’ясних білків у зернах рису та представили це як екологічну альтернативу м’ясному виробництву.

    Може це і фантазія, що точно перевірити мало в кого вийде, проте так пишуть у газеті South China Morning Post.

    Метод лабораторний (поки не пройшов рецензування) та передбачає “вирощування м’ясних клітин прямо на рисових зернах”.

    Рис із м'ясом, фото: South China Morning Post
    Рис із м’ясом, фото: South China Morning Post

    Так, якщо вірити статті, зерна рису попередньо спеціальним чином обробляються, а потім використовуються для вирощування тонких шарів курячих/свинячих клітин на поверхні самих зерен.

    Чому рис?

    Вчені відповідають: він сповнений клітковини та інших корисних речовин. Навіщо взагалі знадобилася подібна ініціатива? На думку дослідників цього проекту, “м’ясні господарства постійно створюють навантаження на планету”, а страви з лабораторним рисом можуть виявитися “стійким способом отримання необхідних поживних речовин в умовах проблем, що наростають”.

    Рис із м'ясом, фото: South China Morning Post
    Рис із м’ясом, фото: South China Morning Post

    Крім того, якщо вірити вченим, такий лабораторний рис на вигляд не відрізняється від звичайного, але при приготуванні пахне одразу і м’ясом. Вуглеводи, вітаміни та інші речовини рису зберігаються, а клітини з м’ясом додають необхідний білок.

    Головні рішення лідерів, дипломатія і геополітика — усе це в розділі «Світ».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    китайці мясо рис
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського

    14:26

    В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять

    14:21

    Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними

    14:18

    США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу

    14:15

    ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду

    14:12

    Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик

    14:11

    Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі

    14:09

    Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського

    14:05

    Користувачів Android просять терміново оновити свої пристрої: що сталося

    13:30

    Вчені б’ють на сполох: сонячний суперспалах підняв радіацію до рекорду за 20 років

    13:27
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.