Іран пригрозив Ізраїлю “війною на знищення” в разі атаки на Ліван

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху 24 червня заявив, що після закінчення наземної операції ЦАХАЛу в секторі Газа, новим полем битви може стати Ліван, де дислокуються бойовики організації “Хезболла”. У відповідь Іран пригрозив Ізраїлю “війною на знищення” в разі, якщо єврейська держава зважиться атакувати Ліван. Про це 29 в мережі X повідомила дипломатична місія Ірану в ООН.

“Хоча Іран вважає пропаганду сіоністського режиму про намір атакувати Ліван психологічною війною, але якщо він все ж таки вдасться до повномасштабної військової агресії, за нею послідує війна на знищення. Будуть відкриті всі опції, включно з повним залученням усіх сил опору”, — ідеться в публікації.

Як пише видання Politico, за інформацією американської розвідки, масштабний конфлікт між державами може спалахнути в найближчі кілька тижнів, якщо ізраїльська сторона і ХАМАС не зможуть досягти угоди про припинення вогню в Газі.

Європейські ж джерела не виключають початку збройного протистояння вже найближчими днями.

“Угода перебуває на стадії напружених переговорів, і офіційні особи США не впевнені, що Ізраїль і ХАМАС погодяться на угоду”, — зазначено в матеріалі.

Про можливу критичну ескалацію в регіоні свідчить ще той факт, що уряди низки країн закликали своїх громадян утримуватися від поїздок до Лівану або ж залишити цю країну. Серед них — Канада, Кувейт, Німеччина, Нідерланди, Саудівська Аравія, Північна Македонія, Росія, США, Ірландія, Йорданія, Йорданія та Австралія.

Тим часом міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант наголосив, що ізраїльський уряд вважає за краще знайти дипломатичне розв’язання конфлікту з базованим у Лівані терористичним угрупованням “Хезболла”. При цьому він додав, що ізраїльські сили здатні “повернути Ліван у кам’яний вік”.

“Ми не хочемо втручатися у війну, тому що це не вигідно Ізраїлю. У нас є можливість повернути Ліван до кам’яного віку, але ми не хочемо цього робити”, — заявив Галант у Вашингтоні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Варто звернутися до лікаря: вчені назвали ще одну причину поганого сну

Лікар-натуропат, докторка Беккі, нещодавно поділилася своїми спостереженнями в соціальних мережах, припустивши, що низький рівень кортизолу…

6 хв. ago

Не свистів у хаті: чоловік чиновниці на ліжку з доларами став героєм нової порції мемів

Вже другий день не зупиняються меми та жарти з приводу того, що у керівниці Хмельницького…

28 хв. ago

Мобілізація здивує цієї осені-зими: скільки українців планують призвати до кінця року

Згідно зі звітом The Times, Україна планує мобілізувати додатково 200 тисяч осіб до кінця року. Однак перспективи…

34 хв. ago

З’явилися кадри звільнення газовидобувних веж біля Зміїного (відео)

Унікальна операція Сил оборони, як зазначають у Держприкордонслужбі, дає можливість українським захисникам контролювати значну частину…

45 хв. ago

Дія бумеранга в силі: у Росії прорвало ще одну дамбу

У Шелаболіхінському районі Алтайського краю прорвало дамбу, яка знесла дорогу, що з'єднує дві частини одного…

50 хв. ago

Лікар визнав себе винним у смерті зірки серіалу “Друзі” Метью Перрі: це вже третій

Лікар, обвинувачений у зв'язку зі смертю зірки серіалу "Друзі" Меттью Перрі, визнав себе винним у…

57 хв. ago