Покійна королева Великої Британії Єлизавета II мала доступ до найкращих страв, які для неї ідеально готувала команда приватних кухарів. Проте однією з її улюблених страв був простий сендвіч, пише Mirror.
“Не секрет, що монархиня любила пити післяобідній чай, ласуючи солоними та солодкими стравами, включаючи булочки до шоколадного бісквітного торта. І це містило в собі один особливий бутерброд, який вона любила їсти з дитинства. Традиція пити післяобідній чай є настільки ж квінтесенцією англійської культури, наскільки це можливо, і зазвичай відбувається між 15:30 і 17:00”, – зауважують у матеріалі.
Відомо, що колишній королівський шеф-кухар Даррен МакГрейді працював на королівську сім’ю впродовж 15 років. В одному зі своїх відео на Youtube він показав, що одним з улюблених післяобідніх смаколиків були пенні з джемом.
“Королеві подавали пенні з джемом в дитячій кімнаті, коли вона була маленькою дівчинкою, і з того часу вона їла їх на післяобідній чай. Прості, просто хліб і джем з невеликою кількістю масла – зазвичай полуничний джем. Ми робили джем у замку Балморал з чудової шотландської полуниці з наших садів”, – розповідає шеф-кухар.
Також королева полюбляла бутерброд з огірком. Проте, за словами МакГрейді, це було зробити не просто. Він чистив м’якуш огірка картоплечисткою, аж до водянистого насіння. Замість масла він використовував вершковий сир, додаючи свіжу м’яту, а потім накладав огіркові слайси.
Попри те, що покійна королева насолоджувалася кількома іншими ласощами під час післяобіднього чаю, відсутність булочок все ж було неповноцінним прийомом їжі. Коли вона їла булочки, то намазувала їх спочатку джемом, а потім додавала крапельку вершків.
“Вона завжди пила післяобідній чай, де б вона не була. Ми прилетіли до Австралії і були на королівській яхті. Була п’ята година ранку, але для королеви це була п’ята година дня, тому моєю першою роботою було приготування булочок”, – зауважив шеф-кухар.