У Нью-Йорку діє ресторан, який пропонує досить екзотичну страву — морську свинку на грилі. Заклад, що носить назву La Casa Del Cuy (“Будинок морської свинки”), спеціалізується на приготуванні цієї незвичної для багатьох страви, повідомляє New York Post.
Власник ресторану Лусіо Баррера — родом із Еквадору, де м’ясо морських свинок є традиційним частуванням. У своєму закладі він готує гризунів на грилі, подаючи їх цілком. Лусіо вважає цю страву кращою за курку чи кролика, особливо виділяючи голову як найбільш делікатесну частину.
“Це краще, ніж курка. Краще, ніж кролик. Голова — найсмачніша частина”, — зазначив він.
Журналісти New York Post скуштували цей делікатес і поділилися враженнями. Вони зазначили, що однієї морської свинки вистачило на трьох дорослих. За їх словами, м’ясо нагадує кролика — ніжне всередині й водночас зі смачною хрусткою скоринкою, як у поросяти.
Основними поціновувачами цієї страви є вихідці з Еквадору та Китаю, які часто замовляють цілу морську свинку для себе.
Морські свинки користуються таким шаленим попитом, що ресторан змушений закуповувати їх у великих обсягах. Гризунів імпортують з Еквадору у замороженому вигляді. Лусіо зізнається, що страва “розлітається, як гарячі пиріжки”.
У Casa Del Cuy морська свинка на грилі коштує 110 доларів. Сам Лусіо жартує, що в зоомагазинах ці тварини інколи обходяться дорожче.
Для тих, хто не готовий до екзотики, ресторан пропонує й звичніші страви. Наприклад, курка гриль, яка коштує близько 20 доларів, доступна для людей із традиційними смаками, які ще не готові до екзотики.