Половину працівниць борделів у Берліні становлять українки, — Die Welt

Частина українських жінок, які перебувають у Німеччині, працюють у берлінських борделях. За словами соціального працівника, частка українок в таких місцях становить близько 50%.

Про це пише видання Die Welt.

Проституція у Німеччині

Соціальний працівник розповіла, що до початку повномасштабного вторгнення у цьому середовищі українські жінки були мало помічені, але тепер ситуація змінилася.

За її словами, багато українських біженок працюють повіями у Берліні: спочатку лише з тимчасовим наміром, але часто це перетворюється на щось довготриваліше. 

Вона пояснила, наразі їх частка становить близько 50%, багато з яких є дуже молодими та перебувають у країні через війну. Деякі потрапляють у борделі через чутки від знайомих, що там можна непогано заробити, а деяких — набирають онлайн.

Видання пише, що багато українок не знають про свої права у Німеччині, бо їм вселили страх перед центром зайнятості.

“До нас на консультацію прийшла 40-річна жінка, якій ми запропонували подати заяву в центр зайнятості, щоб вона могла отримати допомогу. Але вона боялася, що виникнуть проблеми, якщо влада дізнається, що вона займається проституцією. Її турбувала стигматизація”, — зазначила соцпрацівниця.

Водночас жінкам, які займаються проституцією, тяжко це зробити через відсутність адреси реєстрації або договору оренди: вони живуть із друзями або клієнтами в гостьових будинках, готелях або в борделях. Таким чином вони можуть втратити житло, якщо покинуть цю діяльність. 

Романчук Микола

Recent Posts

Кіт приніс додому виграшний лотерейний білет: “Вкрав у сусіда” (відео)

Кіт однієї жінки настільки нахабний, що краде речі і приносить їх додому, щоб "заплатити за…

13 хв. ago

Податки в Україні перерахують: скільки доведеться віддавати із зарплати та доходу ФОПа

В Україні "ресурсний" законопроєкт 11416-д 17 вересня ухвалили в першому читанні (попереду друге читання). Документ передбачає, що…

21 хв. ago

В Україні масово відключають перевізників від системи “Шлях” через дії водіїв

Укртрансбезпека повідомила про відключення 16 перевізників від системи "Шлях" через систематичні порушення правил перетину державного…

23 хв. ago

“Чоловіки здорові, як лосі”: пенсіонерів-силовиків дозволили мобілізувати на фронт

Мобілізаційні резерви країни значно покращилися – за новим законом щодо посилення мобілізації відтепер на військову службу можна…

33 хв. ago

Українцям перерахують податки на старі квартири та будинки: як зміняться суми

В Україні планують змінити податки на нерухомість. Зараз за кожен "зайвий" квадрат потрібно платити до 1,5% мінімальної…

35 хв. ago

Поривчастий вітер та дощ: де чекати небезпечної погоди, прогноз до кінця тижня

Вересень радує українців теплою погодою, хоча поступово температура повітря все ж таки знижується. У деяких регіонах…

43 хв. ago