В Італії один із ресторанів підняв ціну на гавайську піцу до 100 євро, щоб туристи не замовляли цю страву.
Про це пише Bild.
Ціна на піцу у закладі – у межах десяти євро. Ціну на гавайську піцу підняли у 10 разів у порівнянні з рештою. За страву з ананасами вимагають 100 євро.
Портал Südtirol News називає це “компенсацією” італійським кухарям за приготування чужорідної їжі.
Піца – традиційна страва та гордість Італії. У виданні пояснили, що італійці дуже не люблять гавайський варіант піци із ананасами. Таку страву вигадали в Канаді 1962 року. Гавайська піца увійшла до складеного нещодавно списку найгірших піц італійської сільськогосподарської асоціації Coldiretti.
Поки невідомо, чи стане цей випадок прецедентом і чи наслідуватимуть інші ресторани Італії.