Серед фруктів та овочів, які рекомендуються вживати влітку для здоров'я серця, - помідори, полуниця, чорниця, персики, абрикоси, кавун та цукіні.
Зареєстрований дієтолог Шеррі Грей (Sherry Gray) розповіла виданню Verywell Health , що існує безліч літніх фруктів, які допоможуть зберегти серце здоровим.
Помідори наповнені бета-каротином та лікопіном, які можуть знизити ризик серцевих захворювань та деяких видів раку. Вони також сприяють зміцненню імунітету та знижують ризик розвитку діабету 2 типу. Подавайте їх у салатах або як свіжу закуску з моцарелою і базиліком.
Полуниця містить багато клітковини та води, що робить її корисною та насичувальною. Незважаючи на те, що вона солодка, в ній мало цукру, що робить її придатною для тих, хто страждає на діабет. Завдяки високому вмісту вітаміну С, марганцю, калію та фолатів полуниці допомагає боротися з вільними радикалами, що руйнують серце.
Чорниця містить пігменти антоціани, які мають протимікробні та антиоксидантні властивості. Ці пігменти можуть допомогти покращити роботу мозку та захистити від хвороб. Чорниця також містить багато клітковини та вітаміну К, що корисно для здоров’я серця.
Персики багаті на клітковину, вітамін С, вітамін А і калій. Дослідження показують, що вони можуть сприяти зниженню рівня холестерину та кров’яного тиску. Крім того, вони містять бета-каротин, поліфеноли та пробіотики, які допомагають боротися із запаленнями та знижують ризик хронічних захворювань.
Абрикоси містять багато антиоксидантів та калію, сприяючи здоров’ю кишечника, очей та шкіри. Дієтолог Бетані Дорфлер рекомендує замінити абрикосами, посипаними корицею та заправленими йогуртом, нездорові десерти, щоб покращити здоров’я серцево-судинної системи.
Кавун на 92% складається з води, але в ньому багато калію, лікопіну та клітковини. Лікопін може покращити кров’яний тиск і допомогти запобігти серцевим захворюванням. Спробуйте кавун з маринованою цибулею та сиром фета для унікального літнього салату.
Цукіні містять багато калію, вітаміну С та клітковини, що сприяє підвищенню артеріального тиску та зниженню ризику інсульту та серцево-судинних захворювань. Цей універсальний овоч ідеально підходить для приготування локшини та інших страв.