Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Пенсія по втраті годувальника-військового 2026: скільки отримають родини захисників
    • Зустріч Зеленського і Трампа: у Європі не знають, чого очікувати
    • Ви будете здивовані: назвали професії в Україні, які точно не замінить штучний інтелект
    • Сибіга пояснив, навіщо росіяни сьогодні вгатили по Україні
    • Українців чекає нова “мінімалка”: скільки платитимуть уже з 2026 року
    • Путін несподівано визнав перевагу України, і зробив це публічно
    • Що відбувається із Сонцем наприкінці грудня: свіжий прогноз учених
    • Як знизити холестерин без ліків: лікарі назвали 4 види перекусів, що рятують судини
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Як правильно морозити м’ясо: секрети збереження свіжості

    Як правильно морозити м’ясо: секрети збереження свіжості

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина09 Січня 2025, 12:432 Mins Read Вірусні новини
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Морозильна камера — незамінний помічник для довготривалого зберігання продуктів. Але щоб м’ясо після заморожування залишалося смачним, соковитим і безпечним, важливо знати кілька правил, пише Експерт.

    Ось рекомендації, як правильно морозити м’ясо.

    1. Обирайте свіже м’ясо

    Заморожувати варто тільки свіже м’ясо без ознак псування. Чим швидше ви покладете його в морозилку після покупки, тим краще збережеться його якість.

    2. Підготовка перед заморожуванням

    • Очищення: Видаліть зайвий жир, кістки або плівки, які можуть зіпсуватися під час зберігання.
    • Розділення на порції: Наріжте м’ясо на зручні шматки. Це дозволить розморожувати тільки потрібну кількість, не порушуючи цілісність інших частин.

    3. Правильна упаковка

    • Вакуумне пакування: Найкращий спосіб захистити м’ясо від обвітрювання та утворення кристалів льоду.
    • Харчова плівка: Якщо немає вакууматора, обгорніть м’ясо харчовою плівкою, а зверху помістіть у пластиковий пакет або контейнер.
    • Маркування: Не забудьте написати дату заморожування на упаковці, щоб не перевищити терміни зберігання.

    4. Температура морозильної камери

    Оптимальна температура для заморожування м’яса — -18°C або нижче. При такій температурі продукт зберігається довше і залишається безпечним для вживання.

    5. Термін зберігання

    • Червоне м’ясо: Зберігається до 12 місяців.
    • Курятина: Не більше 9 місяців.
    • Фарш: Рекомендовано вживати протягом 3-4 місяців.

    6. Як правильно розморожувати м’ясо

    • У холодильнику: Найкращий і найбезпечніший спосіб. Розморожування відбувається повільно, що зберігає текстуру і смак.
    • У холодній воді: Помістіть м’ясо в герметичному пакеті в ємність із холодною водою, змінюючи воду кожні 30 хвилин.
    • Не використовуйте мікрохвильовку для розморожування: Це може призвести до нерівномірного нагрівання і втрати соковитості.

    Дотримуючись цих простих правил, ви зможете не лише зберегти якість м’яса, але й забезпечити максимальну безпеку для своєї родини.

    Найобговорюваніші події, популярні відео, меми, тренди соцмереж і несподівані історії, що набирають мільйони переглядів. Усе, чим живе інтернет і про що говорить світ, — у розділі «Вірусні новини».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    мясо
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Пенсія по втраті годувальника-військового 2026: скільки отримають родини захисників

    12:30

    Зустріч Зеленського і Трампа: у Європі не знають, чого очікувати

    12:21

    Ви будете здивовані: назвали професії в Україні, які точно не замінить штучний інтелект

    12:07

    Сибіга пояснив, навіщо росіяни сьогодні вгатили по Україні

    12:06

    Українців чекає нова “мінімалка”: скільки платитимуть уже з 2026 року

    11:54

    Путін несподівано визнав перевагу України, і зробив це публічно

    11:45

    Що відбувається із Сонцем наприкінці грудня: свіжий прогноз учених

    11:37

    Як знизити холестерин без ліків: лікарі назвали 4 види перекусів, що рятують судини

    11:25

    Камбоджа і Таїланд домовилися про негайне припинення вогню: що відомо

    11:20

    В Україні різко знизилась кількість проданих ялинок: де найбільше дерев

    11:18
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.