Мед вважають хорошим народним засобом для лікування різних захворювань.
Багато хто надає перевагу рідкому меду. Але процес кристалізації зупинити нереально. Втім, є способи як розтопити мед і щоб він зберіг свої корисні властивості.
Головне правило, яке не слід порушувати: мед не можна нагрівати до температури, яка перевищує +40-45 градусів. В іншому випадку, мед швидко втратить свої цілющі властивості. В результаті отримаєте солодку і рідку масу без натяку на вітаміни.
Gazeta.ua пропонує чотири варіанти, як правильно розтопити мед, щоб він не втратив своєї користі.
На водяній бані
Для цього знадобиться каструля з гарячою водою, в яку вкладають ємність з зацукрованим медом. Температуру води краще контролювати за допомогою термометра – + 40-45 градусів. У водяній бані для меду найголовніше – не вийти за верхню межу, інакше мед перегріється і втратить корисні речовини. На цей спосіб піде приблизно година для розтоплення літри меду.
В мікрохвильовій печі
Важливо не перегріти. Тому можете задати необхідну потужність. Краще всього вибрати режим розморожування і задати вагу продукту. При необхідності, в процесі нагрівання зробіть паузу, перемішайте і відновите роботу мікрохвильовки.
Природній спосіб
Обгорніть банку темною тканиною та поставте на вікно. Час від часу повертайте. Прямі сонячні промені небажані.
Проте, при такому способі важко контролювати температурний режим. Взимку можна поставити біля батерей чи обігрівача.
В духовці
Попередньо нагрійте духовку до 50°C. Поставте банку з медом на деко. Обгорніть банку фольгою. Поставте деко з медом в духовку і вимкніть її. Залиште мед у духовці, поки він не стане рідким.
Найобговорюваніші події, популярні відео, меми, тренди соцмереж і несподівані історії, що набирають мільйони переглядів. Усе, чим живе інтернет і про що говорить світ, — у розділі «Вірусні новини».
