Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського
    • В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять
    • Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними
    • США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу
    • ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду
    • Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик
    • Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі
    • Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Секрет господинь: простий трюк, щоб крупи завжди були свіжими

    Секрет господинь: простий трюк, щоб крупи завжди були свіжими

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина08 Серпня 2025, 09:001 Min Read Вірусні новини
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Крупи — продукт, який може лежати роками, але тільки за правильних умов. Якщо їх зберігати абияк, вони швидко вбирають вологу, запахи, а інколи навіть заводяться шкідники, пише Експерт.

    1. Пересипайте в герметичні банки або контейнери
    Після покупки не залишайте крупи у фабричній упаковці. Найкраще — скляні або пластикові ємності з кришкою, що щільно закривається.

    2. Темне та сухе місце
    Пряме сонце і волога прискорюють псування. Ідеально — кухонна шафа подалі від плити та мийки.

    3. Заморожування після покупки
    Щоб знищити можливі яйця шкідників, нову партію круп можна на 2–3 дні покласти в морозильник.

    4. Використовуйте лавровий лист чи перець горошком
    Ці натуральні «відлякувачі» допомагають уникнути появи моли та довгоносиків. Достатньо кількох листків у банці.

    5. Дотримуйтесь принципу “першим купив — першим використав”
    Нові крупи ставте далі, а ті, що залишилися раніше — спереду. Так ви встигнете використати їх до закінчення терміну придатності.

    Термін зберігання:

    • Гречка, рис, пшоно — до 12 місяців.
    • Вівсянка, манка — до 8 місяців.
    • Перловка — до 14 місяців.

    Найобговорюваніші події, популярні відео, меми, тренди соцмереж і несподівані історії, що набирають мільйони переглядів. Усе, чим живе інтернет і про що говорить світ, — у розділі «Вірусні новини».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    господиня лайфхак
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського

    14:26

    В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять

    14:21

    Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними

    14:18

    США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу

    14:15

    ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду

    14:12

    Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик

    14:11

    Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі

    14:09

    Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського

    14:05

    Користувачів Android просять терміново оновити свої пристрої: що сталося

    13:30

    Вчені б’ють на сполох: сонячний суперспалах підняв радіацію до рекорду за 20 років

    13:27
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.