Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Все, лавочка закривається: ФОПів в Україні чекає тотальна зміна податкових правил
    • Терміново перевірте “Дію”: українці почали отримувати сповіщення про скасування прописки
    • У Європі хочуть залишити українських біженців без житла
    • Розмитнення авто по-новому: що зміниться для водіїв у 2026 році
    • Як підвищити лібідо: поради для жінок і чоловіків
    • Розміщення ядерних боєголовок у Карпатах: чому Європі з Росією потрібно переходити до плану Б
    • В який час доби потрібно їсти ківі для поліпшення травлення та імунітету
    • НАБУ проводить обшуки у проросійської нардепки: розкрито шокуючі деталі
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Секрет господинь: простий трюк, щоб крупи завжди були свіжими

    Секрет господинь: простий трюк, щоб крупи завжди були свіжими

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина08 Серпня 2025, 09:001 Min Read Вірусні новини
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Крупи — продукт, який може лежати роками, але тільки за правильних умов. Якщо їх зберігати абияк, вони швидко вбирають вологу, запахи, а інколи навіть заводяться шкідники, пише Експерт.

    1. Пересипайте в герметичні банки або контейнери
    Після покупки не залишайте крупи у фабричній упаковці. Найкраще — скляні або пластикові ємності з кришкою, що щільно закривається.

    2. Темне та сухе місце
    Пряме сонце і волога прискорюють псування. Ідеально — кухонна шафа подалі від плити та мийки.

    3. Заморожування після покупки
    Щоб знищити можливі яйця шкідників, нову партію круп можна на 2–3 дні покласти в морозильник.

    4. Використовуйте лавровий лист чи перець горошком
    Ці натуральні «відлякувачі» допомагають уникнути появи моли та довгоносиків. Достатньо кількох листків у банці.

    5. Дотримуйтесь принципу “першим купив — першим використав”
    Нові крупи ставте далі, а ті, що залишилися раніше — спереду. Так ви встигнете використати їх до закінчення терміну придатності.

    Термін зберігання:

    • Гречка, рис, пшоно — до 12 місяців.
    • Вівсянка, манка — до 8 місяців.
    • Перловка — до 14 місяців.

    Найобговорюваніші події, популярні відео, меми, тренди соцмереж і несподівані історії, що набирають мільйони переглядів. Усе, чим живе інтернет і про що говорить світ, — у розділі «Вірусні новини».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    господиня лайфхак
    Останні новини
    Сьогодні

    Все, лавочка закривається: ФОПів в Україні чекає тотальна зміна податкових правил

    11:10

    Терміново перевірте “Дію”: українці почали отримувати сповіщення про скасування прописки

    11:04

    У Європі хочуть залишити українських біженців без житла

    10:53

    Розмитнення авто по-новому: що зміниться для водіїв у 2026 році

    10:50

    Як підвищити лібідо: поради для жінок і чоловіків

    10:40

    Розміщення ядерних боєголовок у Карпатах: чому Європі з Росією потрібно переходити до плану Б

    10:36

    В який час доби потрібно їсти ківі для поліпшення травлення та імунітету

    10:32

    НАБУ проводить обшуки у проросійської нардепки: розкрито шокуючі деталі

    10:27

    Готуйтесь до змін: як перерахують пенсії та соцвиплати у 2026 році

    10:26

    Гривня зміцнилася: долар дешевшає напередодні вихідних

    10:13
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.