Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Де насолодитися сонцем у грудні: туристам порадили місто в Європі
    • Стабільне зниження: в Україні подешевшав один з базових овочів
    • Ніколи цього не робіть: за що прикордонники можуть відправити ваше авто “на яму”
    • Що приготувати на Миколая: прості рецепти, які сподобаються всім
    • Обшуки у квартирі Скороход: депутатка розповіла свою версію подій
    • США відправили “ядерного розвідника” до узбережжя Росії: що відомо про місію літака
    • Зустріч України і США: Віткофф розкрив до чого вдалося прийти після переговорів
    • Опалення без дров: спосіб, про який знали одиниці — тепер знаєте й ви
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Багато людей у світі не знають, з чого насправді роблять паприку

    Багато людей у світі не знають, з чого насправді роблять паприку

    Романчук МиколаРоманчук Микола26 Травня 2025, 10:321 Min Read Вірусні новини
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Паприка та її більш ароматний “двоюрідний брат” – копчена паприка – використовуються повсюдно. Можна було б подумати, що більшість людей хоча б приблизно знають, з чого вона робиться. Але, судячи з безлічі недавніх одкровень в інтернеті, це зовсім не так.

    У пості австралійської харчової компанії Nutraorganics вони пояснили своїй аудиторії, що паприка – це не якась особлива рослина, а звичайний перець, який був висушений, пише IFL Science.

    Як пояснюється, паприка виробляється з подрібнених солодких і м’яких перців. Гостріші сорти перцю були привезені в Європу іспанськими дослідниками Америки. Згодом європейці виводили все більш м’які сорти рослини, домагаючись солодшого смаку.

    Перці, які використовують для паприки, незважаючи на схожість за солодкістю і м’якістю та приналежність до одного сімейства, довші й тонші, ніж болгарські перці, які продають, наприклад, у США. Гостріші різновиди паприки містять як чилі, так і солодкі сорти перцю, але в Угорщині – де паприка стала національною пряністю – в основному використовують солодкий варіант.

    Коротше кажучи, у паприки немає власного дерева – адже це вже звичайна рослина, з якої роблять і інші види перцю.

    Найобговорюваніші події, популярні відео, меми, тренди соцмереж і несподівані історії, що набирають мільйони переглядів. Усе, чим живе інтернет і про що говорить світ, — у розділі «Вірусні новини».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    паприка
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Де насолодитися сонцем у грудні: туристам порадили місто в Європі

    12:38

    Стабільне зниження: в Україні подешевшав один з базових овочів

    12:31

    Ніколи цього не робіть: за що прикордонники можуть відправити ваше авто “на яму”

    12:22

    Що приготувати на Миколая: прості рецепти, які сподобаються всім

    12:18

    Обшуки у квартирі Скороход: депутатка розповіла свою версію подій

    12:15

    США відправили “ядерного розвідника” до узбережжя Росії: що відомо про місію літака

    12:12

    Зустріч України і США: Віткофф розкрив до чого вдалося прийти після переговорів

    12:09

    Опалення без дров: спосіб, про який знали одиниці — тепер знаєте й ви

    10:57

    Як ідеально приготувати курячу грудку: шеф-кухар розкрив хитрий прийом

    10:52

    Зеленський ухвалив важливе рішення щодо Єрмака: екскерівник ОП позбувся двох посад

    10:50
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.