Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського
    • В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять
    • Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними
    • США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу
    • ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду
    • Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик
    • Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі
    • Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Як обрати ідеальний ресторан в Італії: поради від шеф-кухарів

    Як обрати ідеальний ресторан в Італії: поради від шеф-кухарів

    Ольга СтепановаОльга Степанова07 Серпня 2024, 14:533 Mins Read Туризм
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Багато туристів їдуть в Італію не тільки за знаменитими пам’ятками і мальовничими краєвидами, а й щоб спробувати легендарну місцеву їжу. Утім, на жвавих туристичних вуличках є великий ризик напоротися на ресторан-пастку, який не має нічого спільного зі справжньою італійською кухнею.

    Італійські шеф-кухарі в коментарі для Daily Mail розповіли, як обрати ідеальний ресторан в Італії та уникнути сумнівних закладів, орієнтованих винятково на туристів (і в яких ви ніколи не побачите місцевих жителів).

    Як обрати хороший ресторан в Італії

    1. Регіональна їжа в пріоритеті. Звертайте увагу на страви, характерні для регіону, в якому ви перебуваєте.

    “Ми, італійці, ходимо в місця, де згадується регіональна їжа”, – пояснює шеф-кухар гранд-готелю Villa Serbelloni Етторе Боккья.

    “Завжди орієнтуйтеся на те, що виробляється в регіоні, й пробуйте якомога більше страв”, – погоджується з ним шеф-кухар ресторану Archway у Баттерсі Лоренцо Нігро.

    2. Вибирайте місце поменше. Обходьте стороною рекомендації TikTok та Instagram. Лоренцо каже: “Туристи не завжди обирають правильне місце для їжі, а слідують тенденціям або місцю з найбільшою чергою. Місця з найкращою їжею будуть невеликими і залишаться непоміченими”.

    3. Запитуйте у місцевих жителів. Етторе рекомендує в пошуках ресторанів переглядати локальні групи у Facebook, запитувати рекомендації у консьєржа у вашому готелі або перевіряти Conosco un posto (“Я знаю місце”) – додаток для пошуку “прихованих перлин”, створений італійським блогером.

    4. Правильно шукайте в Google. “Як італієць, якби я хотів знайти хороші ресторани, я б шукав в Instagram ключове слово “Ristorante” разом із назвою міста “RistoranteMilano”, – каже Етторе.

    Як розпізнати ресторан-пастку для туристів

    1. Ресторани, відкриті весь день. Ресторан, який обслуговує місцевих жителів, матиме перерву між обідом і вечерею. Якщо десь подають страви в будь-який час дня, то, найімовірніше, це для туристів, пояснюють шеф-кухарі з італійського ресторану La Mia Mamma в Лондоні.

    2. Меню кількома мовами. Можливо, приємно бачити в меню англійську мову, але ви можете потрапити в туристичну пастку.

    “Уникайте ресторанів із меню кількома мовами або з фотографіями страв”, – попереджає Етторе.

    “Не варто ходити в місця з перекладом кількома мовами”, – погоджуються з ним у La Mia Mamma.

    3. Велике меню. Величезний вибір страв також є ознакою туристичної пастки.

    “Обирайте місце з невеликим меню, а не з великою кількістю різних рецептів – якість важливіша за кількість”, – радять у La Mia Mamma.

    4. Занадто багато інгредієнтів. Їжа теж має бути простою, кажуть у La Mia Mamma.

    “Занадто багато інгредієнтів у рецепті – тим менш автентична страва”, – пояснюють італійські шеф-кухарі.

    5. Офіціанти зовні. Якщо хтось намагається заманити вас до ресторану з вулиці, це, найімовірніше, туристична пастка.

    “В автентичних ресторанах немає “buttadentro” (продавців біля дверей), які вмовляють туристів”, – пояснюють у La Mia Mamma.

    Лоренцо погоджується з ними: будь-який персонал, який чекає зовні та намагається переконати вас зайти, – це “велике табу”.

    Подорожі Україною та світом, ідеї для відпустки, поради мандрівникам, маршрути, готелі та культурні відкриття. Усе про відпочинок, нові враження й пригоди — читайте в розділі «Туризм».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    італія поради ресторан шеф-кухар
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського

    14:26

    В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять

    14:21

    Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними

    14:18

    США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу

    14:15

    ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду

    14:12

    Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик

    14:11

    Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі

    14:09

    Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського

    14:05

    Користувачів Android просять терміново оновити свої пристрої: що сталося

    13:30

    Вчені б’ють на сполох: сонячний суперспалах підняв радіацію до рекорду за 20 років

    13:27
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.