Вчені з Гонконгського університету науки й технологій розробили технологію тривимірного друку продуктів, що поєднує можливості штучного інтелекту та інфрачервоного приготування для створення індивідуальних страв.
Свої результати вони опублікували в журналі Advanced Materials.
Новий 3D-принтер для їжі забезпечує безперервний процес приготування без додаткової термічної обробки, що мінімізує ризик мікробного забруднення. Завдяки графеновим нагрівачам і точному температурному контролю стало можливим створювати складні страви з високою точністю.
Завдяки використанню генеративного штучного інтелекту новий 3D-принтер для їжі формує не лише форму, а й внутрішню структуру страви. Це забезпечує можливість створення персоналізованих страв, які не потребують додаткової обробки перед споживанням.
Завдяки можливості створення індивідуалізованих страв ця розробка стане важливим рішенням для медичних закладів та установ для літніх людей. Вона допоможе пацієнтам із дисфагією отримувати їжу у формі, що полегшує процес ковтання та робить харчування безпечнішим.
Дослідники планують удосконалити систему для збереження термочутливих вітамінів, підвищити засвоюваність крохмалю та проаналізувати сприйняття технології різними групами споживачів. Ці кроки наблизять новий підхід до харчування до комерційного запуску.
Окупанти масово перекидають техніку та "живу силу" через окуповані території України – на гарячі напрямки.…
З 1 квітня у медзакладах України триває повторна перевірка громадян, які раніше отримали групу з інвалідності.…
Удар блискавки - рідкісне, але смертельно небезпечне погодне явище, якого краще уникати. Загальновідомо, що під…
Погроза президента США Дональда Трампа запровадити 50-відсоткове мито на всі товари з ЄС стривожила європейців. Переговори з…
Чорний колір взуття вважається найбільш практичним у будь-яку пору року. Він немаркий і з часом не покривається…
В Україні стрімко зростають ціни на яблука. Також не тішать доступністю банани та виноград. Про…