М’ясо для українців стає справжнім делікатесом через захмарні ціни. Чи існує можливість здешевлення продукту, спрогнозував економіст, виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин у коментарі для видання “Главред“.
Вартість м’яса в Україні вже досягла рекордних значень. Водночас купівельна спроможність громадян знизилася, тож попит на м’ясо невеликий. Це дає надію, що ціни найближчим часом відчутно не змінюватимуться.
“Ціни на м’ясо вже підштовхують до вегетаріанства. І це означає, що вони надто зростати не будуть, бо на м’ясо буде зменшуватися попит“, – заявив економіст.
Олег Пендзин зазначив, що поголів’я худоби в Україні зменшується, але зниження пропозиції м’яса компенсується падінням попиту. Ціни на м’ясо зростають значно менше, ніж загальний рівень інфляції.

На думку економіста, така тенденція збережеться на внутрішньому ринку доти, доки не збільшаться доходи громадян, що дасть змогу купувати більше м’яса.
“Так буде й надалі, доки в нас будуть “заморожені” соціальні стандарти, доки не зростатимуть доходи малозабезпечених верств населення, доки стагнуватиме середній клас“, – додав експерт.
Новини про життя людей, соціальні зміни, історії українців, громадські ініціативи та культурні тенденції. Усе, що відображає настрої та події в українському суспільстві, — читайте в розділі «Суспільство».

