На сьогодні вартість борщу в Україні становить 222 грн. Таким чином, за рік його вартість зросла на 52%. Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ).
“Якщо додати до борщу: дві скибочки батона (50 г), столову ложку сметани (25 г) та зубчик часнику (5 г), його ціна зросте до 232 грн проти 195 грн минулого місяця”, – кажуть фахівці УКАБ.
Спеціалісти виходять з того, що для приготування страви (на 3 літри води) знадобляться: 250 г капусти, 500 г буряка, 300 г картоплі, 150 г моркви, 100 г цибулі, 2 столові ложки томатної пасти, 30 мл олії та 500 г свинячих ребер. Окрім цього, борщ потребує сіль, перець і лавровий лист за смаком.
Зазначимо, що для визначення вартості української страви використовують так званий індекс борщу. В більш широкому сенсі він допомагає оцінити, наскільки велика різниця в цінах на однакові товари в різних регіонах країни.
Нагадаємо, у минулому році фахівці порівняли вартість борщу в Польщі та Україні. Як виявилось, у сусідній країні аналогічний набір продуктів для приготування борщу обходився майже удвічі дорожче.

Новини про життя людей, соціальні зміни, історії українців, громадські ініціативи та культурні тенденції. Усе, що відображає настрої та події в українському суспільстві, — читайте в розділі «Суспільство».

