Державна служба статистики України опублікувала вагову структуру для розрахунку індексу споживчих цін за класифікацією індивідуального споживання за цілями.
Документ є актуальним нині.
За даними статистичного відомства, найбільшу частку витрат становлять продукти харчування та безалкогольні напої – 40%. У тому числі м’ясо та м’ясопродукти займають 9,6%, молоко, сир та яйця – 5,7%, овочі – 2,8%, хліб – 2,7%, риба та продукти з риби – 2,5%.
Житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива у витратах займають 9,8%.
На транспорт українці витрачають 9,6%. Охорона здоров’я коштує 9,4% (зокрема ліки – 6,4%). На алкоголь українці витрачають 4,0%, на цигарки – 3,9%.
Предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточний утримання житла займають 4,6%, різні товари та послуги – 4,3%, відпочинок та культура – 3,7%, зв’язок – 3,0%, ресторани та готелі – 2,8%, освіта – 1,3%.
Новини про життя людей, соціальні зміни, історії українців, громадські ініціативи та культурні тенденції. Усе, що відображає настрої та події в українському суспільстві, — читайте в розділі «Суспільство».

