ТЦК не зможуть прийняти усіх, доведеться сплачувати штрафи: новий закон загнав у безвихідь 7,9 мільйонів українців

В Україні ухвалено новий закон про мобілізацію, який зобов’язує усіх військовозобов’язаних чоловіків актуалізувати свої дані в ТЦК. Закон відводить на це два місяці. Далі – будуть введені в дію жорсткі каральні заходи. Однак за відведений законом строк ТЦК не зможуть усіх прийняти.

Відповідні підрахунки провели журналісти одного з вітчизняних видань.

Новий закон про мобілізацію набуде чинності із середини травня. Після того у чоловіків буде 60 днів, щоб встигнути актуалізувати свої військово-облікові дані. Однак журналісти підрахували, що навіть за умови повного завантаження ТЦК, лише частина військовозобов’язаних чоловіків встигне оновити свої дані.

Відповідно до нового закону актуалізувати свої дані мають усі військовозобов’язані чоловіки віком від 18 до 60 років. Видання нарахувало таких 7,9 мільйона. У це число не ввійшли ті, що зараз служать у ЗСУ, а також чоловіки, які знаходяться за кордоном, і засуджені.

Оновити свої дані, відповідно до нового закону, можна не лише в ТЦК, але й у ЦНАПах та через електронний кабінет військовозобов’язаного. Проте наразі працює лише один спосіб – через ТЦК.

В Україні функціонує 178 ТЦК. Тобто в середньому за відведені два місяці кожен із них має переглянути облікові дані понад 44 тисяч осіб. Навіть за умови, що вони працюватимуть в режимі 24/7, ТЦК мають щодня приймати близько 740 людей, тобто по 31 особі на годину.  А якщо врахувати, що майже всім чоловікам доведеться з’явитись у ТЦК двічі (отримати повістку на проходження ВЛК, а згодом принести її висновок), то доведеться приймати по 60 осіб на годину. І так – цілодобово і без вихідних.

Зважаючи на те, що люди вже пишуть у соцмережах, реальна пропускна здатність цих установ значно менша – майже на порядок.

Таким чином, дотриматися відведеної законом норми у 60 діб буде неможливо. А отже, депутатам доведеться або вносити зміни у закон, або у влади з’явиться нагода трохи поповнити бюджет за рахунок масових штрафів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Лікувалася анаболіками від похмілля: у Китаї померла відома російська інфлюенсерка

Російська інфлюенсерка Russian Nana померла після того, як прийняла знеболювальні від сильного похмілля. 31-річна жінка…

5 години ago

Секрети довгожителів: від яких звичок варто відмовитись, щоб дожити до 100 років

Люди, які доживають до 100 років і більше, зазвичай дотримуються певних правил, щоб зберегти здоров'я.…

5 години ago

Армія США отримує нову технологію “Залізний кулак” завдяки Україні – The Telegraph

Важлива річ, яку, здається, не розуміють багато критиків американської допомоги Україні, в тому, що більшість…

5 години ago

Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують

Українські онлайн-магазини підірвали інтернет, пропонуючи одягатися у футболки, бейсболки та інші речі з написом "Ухилянт".…

5 години ago

“Кримінальний авторитет” з Броварів плював на копів і погрожував зброєю: що каже поліція

У Мережі з'явилося відео, де начебто "кримінальний авторитет" Віктор Журавель, який має прізвисько "Віхо" або…

5 години ago

Україна під землею і за “декораціями” створює мережу збройних заводів

Україна створює мережу таємних підпільних заводів, щоб відновити власну оборонну промисловість та стати центром виробництва…

5 години ago