В Україні у березні вартість борщу становить 177 грн, що на 19% більше, ніж торік, та на 9% – ніж місяць тому. Про це свідчить дослідження Українського клубу аграрного бізнесу.
Зазначається, що для приготування борщу на 3 л води потрібно: 250 г капусти (12,6 грн), 300 г буряка (8,1 грн), 300 г картоплі (9,69 грн), 200 г моркви (9,47 грн), 150 г цибулі (2,47 грн) (2,73 грн), 500 г свинячих ребер (97,35 грн), а також сіль, перець та лавровий лист за смаком.
Експерти додають, що, якщо додати до борщу: дві скибочки батону (50 г), столову ложку сметани (25 г) та зубчик часнику (5 г), його ціна зросте до 185 грн проти 170 грн минулого місяця.
За підрахунками Українського клубу аграрного бізнесу: за рік капуста подорожчала на 71%, за місяць упала – на 1%; буряк за рік зріс у ціні на 51%, а за місяць — на 13%; картопля подорожчала на 26% за рік, але за місяць упала на 2%; морква за рік додала 271%, а за місяць – 9,8%; цибуля за рік подешевшала на 1%, а за місяць подорожчала — на 5%; томатна паста за рік подорожчала на 14%, а за місяць – на 6%; рослинна олія за рік зросла в ціні на 38%, а за місяць – на 4%; свинячі ребра за рік подорожчали на 7%, а за місяць ціна – на 10%.