Telegram-бот додатка “Резерв+” міг викрасти особисті дані українців

Telegram-бот додатку “Резерв+” потрапив під хакерську атаку, через що користувачі ризикують втратити свої особисті дані. За даними кіберексперта Костянтина Корсуна, який виступив в ефірі “Київ 24”, зловмисники, ймовірно, з проросійської хакерської групи, поширюють шкідливе програмне забезпечення через зламаний бот. Це ПЗ призначене для крадіжки персональних даних українських громадян.

17 жовтня в додатку “Резерв+”, розробленому для військовозобов’язаних, стався збій. Численні користувачі отримали повідомлення про надання відстрочки “до завершення мобілізації”. Такі дані з’явилися в електронному кабінеті програми, яку курує Міністерство оборони України. Відомство оперативно прокоментувало ситуацію, заявивши, що це результат технічного збою.

Однак, на думку Корсуна, можливість кібернападу не можна виключати. Він підозрює, що за цим можуть стояти російські хакери, які таким чином намагаються дестабілізувати українську систему мобілізації.

Нагадаємо, Міноборони цього року запустило мобільний додаток “Резерв+” для спрощення процедур обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів. Завдяки цьому додатку, користувачі можуть оновлювати свої дані дистанційно, без необхідності особисто відвідувати територіальні центри комплектування (ТЦК). Також в додатку можна створити електронний військово-обліковий документ з QR-кодом, який потрібно пред’являти на вимогу працівників ТЦК.

Романчук Микола

Recent Posts

Рейди ТЦК у ресторанах і на концертах – це правильно, – Стефанішина

Віцепрем'єрка з європейської інтеграції України Ольга Стефанішина відкрито підтримала рейди ТЦК, що проводяться після концертів…

23 хв. ago

Росія використовує дрони з “лінзою Люнеберга” для обману ППО України: чим це загрожує

Російські окупанти почали активно запускати в український повітряний простір безпілотники, обладнані "лінзою Люнеберга". За словами…

32 хв. ago

Спад мобілізації: Генштаб підтвердив зниження кількості новобранців

Кількість новобранців, що проходять підготовку в навчальних центрах ЗСУ, суттєво знизилась. За словами Василя Румака,…

38 хв. ago

Масштабна ДТП за участі понад 20 авто у Польщі: у згорілих машинах загинули люди

У Польщі, поблизу міста Гданськ, сталася масштабна аварія, яка забрала життя чотирьох людей і залишила…

41 хв. ago

Антициклон принесе потепління: як зміниться погода в Україні

Вже цієї неділі, 20 жовтня, Україну накриє прохолодна погода, з температурою від +9 до +12…

46 хв. ago

США готові виплатити $10 млн за викриття пропагандистів з Telegram-каналу “Рибарь”

Держдеп США готовий виплатити до 10 мільйонів доларів за інформацію, що допоможе ідентифікувати адміністраторів і…

2 години ago