Нові ціни на м’ясну продукцію посадять українців на вимушену дієту. Як змінилася вартість свинини та сала у супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі “Мінфін”.
У великих торгових мережах відзначається зростання середніх цін на свинину, найбільше подорожчав шашлик та лопатка. Також дорожче українцям коштуватиме сало.
Ціни на свинину
Середня вартість грудинки зросла із 177,27 до 179,77 гривні за кілограм. Водночас лопатка додала в ціні 10,6 гривні й в середньому продається по 187,40 гривні за кіло. Любителям шашлику також доведеться розщедритися, середній цінник піднявся з 249,30 до 261,37 гривні за кіло.
Підчеревок та ошийок у середньому пропонуються по 179 та 281,95 гривні за кіло, подорожчання становило приблизно 2-4 гривні. Водночас вартість ребер не змінилася – 176,30 гривні за кіло.
Ціни на сало
Домашнє сало у супермаркетах подорожчало з 232,79 до 234 гривень за кілограм. Проте на кілька гривень подешевшало солоне сало – до 242,80 гривні за кілограм.